MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

El Hizjra-prijs voor de 15e keer uitgereikt

18 april 2007 | in Literatuur | 6 Reacties

El Hizjra LiteratuurprijsOp 15 april 2007 zijn in de Openbare Bibliotheek te Rotterdam de winnaars bekend gemaakt van de El Hizjra-Literatuurprijs 2007. Bekroond met een eerste prijs werden Karim Abbara uit Amsterdam en Monique Samuel uit Amersfoort, beiden 17 jaar, Hussein Aldjufri uit Amsterdam, twintig jaar en beeldend kunstenaar Omar Kouba uit Hengelo, 27 jaar.

Emad Fouad en Na’ama Yousef Soudani kregen ook een eerste prijs. Mohamed el Hadaoui uit Alphen a/d Rijn sleepte twee eerste prijzen in de wacht, namelijk voor zijn poëzie in het Arabisch en Tamazight.

Het was de vijftiende keer dat de jaarlijkse El Hizjra-Literatuurprijs is uitgereikt. Dit jaar gebeurde dat voor het eerst in Rotterdam, in aanwezigheid van Wethouder Jantine Kriens. De El Hizjra-Literatuurprijs, tot nu toe een uniek initiatief in Europa, heeft geleid tot de erkenning van schrijvers van Marokkaanse en Arabische afkomst.

Er zijn 6 reacties

 1. studente
  18 april 2007 om 09:59 uur.

  Echt goed zeg!

 2. haat
  18 april 2007 om 02:44 uur.

  boeiend zeg.

 3. ikram
  19 april 2007 om 03:51 uur.

  he haat niet te veel haten dat er ook mocros zijn die wat van hun leven proberen te maken en niet heel de dag in koffieshop zitten

 4. Studente
  20 april 2007 om 10:00 uur.

  Inderdaad. door de Elhizjra prijs zijn veel belangrijke marokkaanse schrijvers ondekt.. dus!

 5. kano
  21 april 2007 om 02:21 uur.

  ik denk dat ieder marokkaan een talent heeft, alleen het is jammer dat sommige hun talent niet ontwikkelen

 6. ALAAM
  04 mei 2009 om 01:58 uur.

  goed zeg! schitterend dat jullie je willen inspannen om ons toch een beetje aantrekkelijk te maken bij de gewone mensen! Wij mocros zijn niet allemaal dezelfde hé !

Plaats je reactie