MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Geen school, geen werk en ook geen geld’

18 april 2007 | in Carriere, Marokko | 3 Reacties

werkMaandagmiddag hebben dertig koppels bezoek gebracht aan Utrechtse werkloze jongeren zonder diploma. Eén van de koppels waren het PvdA-raadslid Gadiza Bouazani en leerplichtambtenaar Janine Zanen. Bouazani en Zanen brengen deze middag samen een huisbezoek aan jongeren, van wie bij de instanties bekend is dat ze hun opleiding niet afgemaakt hebben en geen werk hebben. De bedoeling van deze bezoeken per fiets is de uitvallers te helpen, ze te motiveren om alsnog te gaan leren of te gaan werken.

Samen met een verslaggever van het Algemeen Dagblad gaan ze een aantal adressen in Zuilen af . De eerste kandidaat, Kevin Arbeider, blijkt niet thuis te zijn en al een baan te hebben. Verderop op een ander adres doet een Marokkaanse moeder de deur open en vertelt in slecht Nederlands dat haar zoon niet thuis is. Zij vertelt Bouazani, ook Marokkaanse, dat ze heel graag wil dat haar zoon, die zijn opleiding vroegtijdig beëindigd heeft, gaat werken. ,,Hij heeft nu geen geld.’’ Bouazzini beloofd te helpen.

Aan het Niftarlakeplantsoen hebben ze voor ’t eerst deze middag beet. De 20-jarige Ouafae Rami is thuis en verveelt zich. Ze zit al maanden thuis. Geen school, geen werk en ook geen geld. ,,We zijn lui.’’ Ze weet niet wat ze wil. ,,Ik schaam me dood,’’ zegt ze verlegen. Ze ziet in dat er wat moet gebeuren. Hetzelfde geldt voor haar boezemvriendin Aziza Mhamdi. Beiden hebben diverse opleidingen gevolgd, maar zijn steeds, om verschillende redenen, afgehaakt. Bouazani biedt haar hulp aan en gaat zorgen dat het duo de juiste contacten legt, zodat Ouafae en Aziza toch nog iets van hun leven kunnen maken.

Er zijn 3 reacties

 1. studente
  18 april 2007 om 09:58 uur.

  Ja zeker.. iets nuttigs doen met je leven.
  Ik snap niet zo dat mensen met hun studie afhaken om thuis te gaan zitten..

 2. ouafae rami
  16 mei 2007 om 11:55 uur.

  neej je snapt het nie om dat je nie weet wat de oorzaken zijn dat ik thuis zit……

 3. abdel
  27 juli 2007 om 01:03 uur.

  selam

  Studente niet iedereen heeft het makkelijk zoals jy kennelijk.
  als je dit ziet bij je landgenoten vind ik dat je ze moet stimuleren , bij de hand pakken en helpen.

  en dames die dit artikel lezen vind ik dat zij zelf contact op moeten nemen met Gadiza Bouazani voor hulp, gegaranderd dat zij zich zal in zetten zover ik weet!

Plaats je reactie