MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Het verhaal achter NMJ

19 april 2007 | in Carriere, Marokko | 7 Reacties

advocaatHassane Ouled Ali (36) is oprichter van het Nederlands Marokkaans Juristennetwerk (NMJ). Het NMJ biedt juristen met een Marokkaanse achtergrond de gelegenheid om onderling te netwerken, zodat meer juristen van Marokkaanse afkomst prominente juridische posities kunnen bekleden. Verder bereidt het NMJ studenten met een Marokkaanse achtergrond voor op de arbeidsmarkt. “Bij dat laatste doel ik bijvoorbeeld op sollicitatiegesprekken en de vooroordelen waar je – zelfs al in de voorfase, de brievenselectie – tegenaan loopt. Begeleiding vanuit huis kregen Marokkaanse juristen zoals ik vroeger niet. Zij hopelijk wel; van ons.”

Het doel van het NMJ: “We willen het aantal Marokkaanse juristen dat in de juridische markt werkzaam is, minimaal vertienvoudigen”, zegt Hassane Ouled Ali in een interview met advocatie.nl. De bij ING werkzame advocaat geeft in het interview antwoorden op diverse vragen die betrekking hebben op het Nederlands Marokkaans Juristennetwerk (NMJ), dat informeel een kleine twee jaar bestaat.

Het hele interview is op de volgende link te lezen: NMJ.

Er zijn 7 reacties

 1. Studente
  19 april 2007 om 02:00 uur.

  Zeker goed zeg!

 2. kano
  21 april 2007 om 02:15 uur.

  een goede voorbeeld, ga zo door en veel succes

 3. E. Emre
  23 april 2007 om 02:13 uur.

  Ik ben op zoek naar een startende advocaat m/v van Turkse of Marokkanse afkom.

  Wij willen namelijk in Roosendaal een praktijk opstarten.

 4. Maghreb.NL » Blog Archive » Marokkaanse advocaat Faiza aan het woord
  26 april 2007 om 01:51 uur.

  […] In een interview op advocatie.nl doet Faiza haar verhaal. Ze zegt onder andere dat ze niet zo geloofd in een Nederlands Marokkaans Juristennetwerk (NMJ). […]

 5. Anuska
  17 april 2008 om 05:03 uur.

  Ik ben opzoek naar een advocaat die mij kan helpen bij het scheiden in maroko . wie kan mij helpen in het vinden van een advocaat die daar woont . ik wil namelijk heel snel van mijn ex af.

  Met vriendelijke groet,
  Anuska

 6. nieuwspoort
  07 december 2009 om 05:10 uur.

  het is een goede zaak een platform in te richten waar mensen elkaar kunnen vinden en of kunnen verenigen. een initiatief als deze kan ik alleen maar toejuigen omdat ik overtuigd ben dat dit een toegevoegde waarde is voor degene die een kruiwagen nodig heeft. in 2010 komt er een nieuw netwerk bij namelijk, http://www.moconomy.eu. Een organisatie die zich bezighoudt met marokkaans recht en betaalbare juridische bijstand verleend ( ook in het nederlands) aan mensen die buiten marokko wonen en met het marokkaans recht in aanraking komen of een juridisch geschil hebben in marokko. medio februari zal de site online zijn, en kunt u van hun diensten gebruik maken.

 7. NAF
  08 december 2009 om 02:20 uur.

  @ANUSKA

  Je moet je nederlandse scheiding eerst legaliseren in stadhuis van Den Haag zodat het als een offiiciele scheiding wordt gezien. Die moet je meenemen Naar Marokko. Ook hangt het af waar in welke stad je getrouwd ben want moet daar je scheiding aanvragen in die stad. Als je mij dat kan laten weten kan ik je misschien helpen.

  Gr naf

Plaats je reactie