MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Investeren in een beter Marokko

21 april 2007 | in Economie, Marokko | 6 Reacties

bijeenkomstZo’n 315.000 Marokkanen wonen in Nederland. Daarvan onderhoudt vooral de eerste generatie nog nauwe banden met het land van herkomst. Zo wordt de politieke en maatschappelijke situatie op de voet gevolgd en worden er jaarlijks grote bedragen naar ‘huis’ gestuurd. De genoemde overdrachten worden steeds meer als een belangrijk onderdeel van ontwikkelingssamenwerking gezien.

De tweede en derde generatie Marokkaanse Nederlanders zijn minder betrokken met het land van herkomst. Zij sturen minder direct geld naar ‘huis’ en investeren meer in de algemene ontwikkeling van het land. Er wordt geïnvesteerd in een beter Marokko naast of in plaats van geld sturen naar familie en vrienden in het thuisland. Deze ontwikkeling vormde voor de Stichting Duurzame Solidariteit de aanleiding om een bijeenkomst te organiseren. Centraal staat de betrokkenheid van Nederlandse Marokkanen bij de ontwikkeling van Marokko.

De bijeenkomst staat onder leiding van Fenna Ulichki (GroenLinks Amsterdam). Onder andere Tofik Dibi (GroenLinks Tweede Kamerlid), Fadma Bouchataoui (NISM), Nadia Bouras (Universiteit Leiden), Herman Kotte (LINKIS) en Ahmed Jalmous (Stichting Red de kinderen in Marokko) zijn uitgenodigd.

Een uitgebreid programma van de bijeenkomst is te vinden op Groenlinks.nl.

Er zijn 6 reacties

 1. ron
  22 april 2007 om 03:00 uur.

  Het is beter je geld te investeren in nederland. Hier wil je wonen, dan zul je ervoor moeten zorgen dat dit land er beter op wordt. Stuur je geld niet naar marokko, maar koop een huis in een goede buurt, zorg ervoor dat je kinderen naar de beste (prive) scholen gaan die er bestaan. Dat zal de integratie bevorderen en zullen marokkanen nederlanders worden.

 2. Sihem
  23 april 2007 om 08:40 uur.

  @ Ron

  Om te integreren hoeven Marokkanen geen Nederlanders te worden!
  Dat is assimilatie geen integratie!

 3. marokkino
  23 april 2007 om 03:19 uur.

  Daar heb je gelijk in.

  Maar Marokkanen zullen nooit Nederlanders worden.

 4. sana b
  23 april 2007 om 08:04 uur.

  we zullen altijd ergens wel marokkaanen blijven maar ons aanpassen gaat wel dus ja het kan wel waarom niet als we de regels van de ISLAM maar nakomen duidelijk RON!!!!!!!!!

  i love allah and i hope you too

 5. marijnt
  24 april 2007 om 09:58 uur.

  Uiteindelijk is volledige integratie(opgeven van middelleeuwse tradities de beste oplossing

 6. mhamed
  17 mei 2007 om 12:16 uur.

  marijnt….
  uiteindelijk is volledige intergratie

Plaats je reactie