MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Terrorismeproces Marokko uitgesteld

21 april 2007 | in Marokko | Reageer

advocaatIn Marokko heeft een rechtbank het proces tegen 22 islamisten die verdacht worden van banden met het terreurnetwerk al-Qaida, uitgesteld tot 12 mei. Dat is vernomen uit gerechtelijke bron. Onder de beklaagden zijn er ook twee Belgen van Marokkaanse origine meldt Het Laatste Nieuws.

De antiterreurrechtbank van Salé (vlakbij Rabat) ging in op een vraag van de verdediging om uitstel. Er werden ook verzoeken ingediend in verband met vormfouten in de procedure, met name over de termijnen voor de voorlopige hechtenis. Sommige bekentenissen zouden ook door marteling verkregen zijn. Het gaat al om het zesde uitstel in het proces.

De twee Belgen zijn Mohamed Reha en zijn oom Mohamed Zemmouri. De 22 beklaagden verschenen een eerste keer voor de rechtbank op 14 juli 2006. Ze werden in november 2005 opgepakt in verschillende Marokkaanse steden. Volgens de politie waren ze van plan aanslagen te plegen tegen Amerikaanse en joodse belangen in Marokko. Ze worden er ook van beschuldigd al-Qaida te hebben willen inplanten in andere Maghreblanden.

Plaats je reactie