MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Opening Troc Art succes in Casablanca

24 april 2007 | in Kunst | Reageer

Troc ArtOp 12 april jl. is in de Villa des Arts van de Fondation ONA in Casablanca, Marokko, met veel succes de tentoonstelling Troc Art van start gegaan. Troc Art is een initiatief van de Stichting Upstream die in 2005 verantwoordelijk was voor de tentoonstelling Kunstmarokkanen. De Nederlands Marokkaanse kunstenaars van Kunstmarokkanen exposeren nu samen met Marokkaanse kunstenaars uit Marokko in de prachtige ruimten van de Villa des Arts.

De tentoonstelling werd geopend door de president van de Fondation ONA, de heer Rachid Slimi, en de ambassadeur van Nederland in Marokko, de heer Sjoerd Leenstra. De reacties van het publiek en de Marokkaanse pers over de kwaliteit van geëxposeerde werken waren lovend. De opening werd een dag later gevolgd door een zeer goed bezocht debat over cultuur en identiteit. Hier werden onder andere toespraken gehouden door de vice president van ONA, de heer Noureddine Elhachami en Rachida Azough, creatief directeur van de Nederlandse stichting Kosmopolis. In juni zal de tentoonstelling naar Rabat verhuizen, waar deze op 14 juni in de Villa des Arts van Rabat wordt geopend.

De kunstenaars uit Nederland, wiens (deels nieuw) werk in Marokko is te zien, zijn: Wafae Ahalouch el Keriasti, Samir Bantal, Aziz Bekkaoui, Abdellatif Benfaidoul, Amel Bouazizi, Hamid el Kanbouhi, Saïd Mahrouf en Amandine Meunier. De kunstenaars uit Marokko die speciaal voor Troc Art nieuw werk hebben gemaakt zijn: Samira Baddou, “Temps de Pose”, Hicham Benohoud, Mustapha Chafik, Mounat Charrat, Nour Eddine El Ghomari, Hasnaa Saber et Khalid Souqbi.

De tentoonstelling in Marokko wordt begeleidt door een Franstalige publicatie met essays, achtergrondinformatie van de kunstenaars en documentatie van de kunstwerken.

Plaats je reactie