MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Habiba’s wilsbeschikking is vervalst’

27 april 2007 | in Maatschappij | 4 Reacties

Habiba YaakoubiBijna elf weken staat het lichaam van de Vlaardingse agente Habiba nu boven de grond. Haar familie wil haar begraven. Maar gaat dat ook gebeuren? Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een donderdag uitgebracht onderzoek dat de handtekening die onder de wilsbeschikking van Habiba staat waarschijnlijk niet van haar is. In de wilsbeschikking verklaart Habiba dat zij gecremeerd wil worden.

‘Gezien de uitkomst van het NFI-rapport kan de Vlaardingse burgemeester Bruinsma eigenlijk niet meer anders beslissen’, zegt hun advocaat Van Ardenne. ‘Toch moet ik het nog zien. Als ik naar de bewoordingen van het persbericht van het Openbaar Ministerie kijk, krijg ik toch weer het gevoel dat de autoriteiten koste wat kost aansturen op crematie. Onbegrijpelijk. Zorgelijk ook.’

De 32-jarige agente van Marokkaanse afkomst overleed op 12 februari. Haar ex-man wilde haar laten cremeren, omdat de vrouw dat zou hebben laten vastleggen. Maar haar moeder, een gelovige moslim, bestreed dat de handtekening onder de wilsbeschikking van haar dochter was en deed aangifte van valsheid in geschrifte. Verder eiste ze een onderzoek naar de doodsoorzaak.

Het gehele artikel is verder te lezen op de Volkskrant

Er zijn 4 reacties

 1. Choukri
  28 april 2007 om 12:57 uur.

  Sterkte voor de betrokkenen. Het lijkt me verschrikkelijk voor die ouders dat hun dochter gecremeerd wordt.

 2. kano
  29 april 2007 om 07:46 uur.

  als de vrouw plotseling is gestorven dan is het zeker sprake van valsheid in geschrifte, bij een ziekte waarvan de zieke persoon weet dat hij zal overlijden en hij geeft in een brief dat hij gecremeerd wilt worden dan is de verhaal wat anders, en als de brief niet met hand is geschreven dan is het wellicht een sprake van een vervalsing

 3. brother
  02 mei 2007 om 09:57 uur.

  Marokkaanse Islamitische meiden volg het voorbeeld van deze vrouw NIET. Ik kan het niet vaak genoeg schreeuwen. Huw NIET met een ander gelovige. Denk er NIET eens aan in je stoutste dromen.

  Lees wat Allah ons verteld: Surat Albaqarah, aja 221 (let op de woorden met hoofdletters)

  Waarlijk een gelovige slaaf is beter dan een afgodendienaar, ofschoon hij u moge behagen. Zij nodigen tot het VUUR, maar Allah nodigt u tot de Hemel en tot vergiffenis door Zijn gebod. En Hij maakt Zijn TEKENEN aan de mensen duidelijk, opdat zij LERING zullen trekken.

  Beter kan het niet verwoord worden, nietwaar?

 4. Maghreb.NL » Blog Archive » Vlaardingse agente krijgt begrafenis
  03 mei 2007 om 05:50 uur.

  […] Vorige week concludeerde het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in een uitgebracht onderzoek dat de handtekening die onder de wilsbeschikking van Habiba staat waarschijnlijk niet van haar was. In de wilsbeschikking had Habiba verklaart dat zij gecremeerd wil worden. […]

Plaats je reactie