MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Is selectief politieoptreden geoorloofd?

27 april 2007 | in Overheid | 2 Reacties

PolitieIn de volgende uitzending van Boter, Kaas en Eieren zijn te gast: hoofdcommissaris Magda Berndsen (portefeuillehouder diversiteit en discriminatie), hoofdinspecteur Khalid El Yattioui (voorzitter van Paraat, de belangenorganisatie voor allochtone politiemensen) en Ahmed Marcouch (oud-werknemer politie Amsterdam-Amstelland).

Zaterdag 28 april discussiëren zij over discriminatie en diversiteit bij de politie. De meeste klachten over discriminerend politieoptreden hebben betrekking op aanhouding. Zwarte jongeren zouden onnodig aangehouden worden en er zou sprake zijn van buitenproportioneel geweld. In hoeverre heeft de bedrijfscultuur zijn weerslag op het politieoptreden naar buiten toen?

Khalid El Yattioui: ‘In de top moet worden toegegeven, er is discriminatie bij de politie en wij gaan daar werk van maken…’.

Magda Berndsen: ‘Als je respect hebt voor je collega’s in het korps dan heb je ook respect voor de burgers op straat…’.

Khalid El Yattioui: ‘Ik vind dat wij als politie heel ver van de burgers staan. Die jongens zeggen niet van ik drink hier, dus de politie mag me niet oppakken. Nee, zij hebben het over de maníer waarop het gedaan wordt…’.

Ahmed Marcouch: ‘Het is niet alleen de politie. We moeten ook de verantwoordelijkheid bij de burger leggen. Ik vind dat de burger ook best vaak onbeschoft doet tegen de politie.…’.

Onder leiding van Guilly Koster gaan de gasten in Boter, Kaas en Eieren de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief.

Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.00 uur op Nederland 2.

BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv of www.uitzendinggemist.nl.

Er zijn 2 reacties

 1. Vladimir
  24 april 2010 om 06:36 uur.

  Zaterdag 24 april werden ik en mijn vrienden en vriendinnen ECHT VOOR NIKS door politie geslagen, behalve dat ze hebben aan ons honden gelaten en pistool getrokken en ze wilden ons met motoren aanrijden !
  Het probleem was dat we waren echt toevallig op een straat waar een vechtpartij was, oké maar niemand heeft niks uitgelegd niks gezegd gelijk slaan!
  Nu na een lange operatie moet ik weer geopereerd worden omdat ze hebben mij precies op mijn nieren geslagen. Ik begrijp niet sinds wanneer mag ik niet op straten veilig lopen en op wie moet ik opletten? Voor politie of criminele?
  Ik dacht vroeger dat ik ben beschermd door politie maar nu behalve dat ik denk niet zo ik wil alles tegen hun doen! Wie zijn ze om gewone mensen te slaan?Als ze hebben wapens en uniform dat betekend niet dat ze mogen de wet overtreden! En wat voor politie is dat wanneer ze slaan meiden van 20 jaar ECHT VOOR NIKS!!!!!! Bij de politie bureau hebben ze ons ook als dieren behandeld. Ik begrijp niet wat voor wet is dat, dus politie mag alles doen open deuren van jou auto terwijl je op de stoplichten staat, rijen op rode licht zonder sirene, maar de laatste gaat nergens op!!!!!!!! Wie brengt mijn gezond terug? Aan wie moet ik hulp vragen? Wie kan hun straffen?
  En laatste zal ik zeggen als zo is Nederland geworden wat is dan het verschil tussen Nederland en Afrika ????!!!!!!!

 2. Henk el Makhloufi
  25 april 2010 om 10:30 uur.

  wat is dan het verschil tussen Nederland en Afrika ????!!!!!!!

  De temparatuur ?

Plaats je reactie