MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bezoek kankerpatiënten in Marokko

28 april 2007 | in Geloof, Gezondheid | Reageer

kankerpatiënt in MarokkoOp zondag 29 april brengt de Nederlandse Moslim Omroep aflevering 2 uit de serie Is dit de Wil van Allah? De serie gaat over de communicatie tussen islamitische patiënten en hun artsen in de laatste fase van het leven. Ook deze aflevering volgt de gedreven chef-arts Benider in zijn praktijk.

Buiten de grote steden van Marokko is de medische zorg zeer gebrekkig. Om die reden trekt Benider maandelijks met een team van 30 artsen de bergen in waar honderden patiënten wachten op een consult in een geïmproviseerde spreekkamer. “Ook hier kan ik mijn patiënten niet confronteren met het woord kanker”, vertelt Benider. Diagnose en behandeling plaatsen de patiënt voor schrijnende dilemma’s die verweven zijn met geloof en cultuur. “De patiënt krijgt te horen, dat hij een ernstige ziekte heeft, waarvoor behandeling in Casablanca noodzakelijk is. Alleen op die wijze zal hij of zij zich laten behandelen”.

De vrouw bij wie Benider de baarmoeder moest verwijderen ervaart dit als het grootste verlies dat haar kon overkomen: “Ik heb alleen nog de vorm van een vrouw, ik ben niet compleet meer.” Ze heeft het gevoel dat ze door deze operatie haar man een reden heeft verschaft om van haar te scheiden. Betekent voor haar het verlies van de baarmoeder dan het verlies van alles?

Is dit de Wil van Allah. Aflevering 2: Ik draag mijn lot
Uitzending: zondag 29 april 2007 om 12.00 uur op Nederland 2
Herhaling: zaterdag 05 mei 2007 om 10.30 uur op Nederland 2

Plaats je reactie