MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Moslims overal ter wereld, wordt wakker”

03 mei 2007 | in Geloof | 8 Reacties

Zola KhadijaMet haar schilderij heeft Zola Khadija (52) de moslims niet willen beledigen. De moslims in Rotterdam-Noord voelden zich ook niet beledigd. Toch werd ze door agenten verzocht om ‘discretie te betrachten’ met het doek. Voor haar eigen veiligheid, benadrukten agenten die langskwamen in haar galerie. Noord is nou eenmaal een buurt waar de islam gevoelig ligt.

“Ik heb ze gelijk laten weten dat het mijn fundamentele recht is om het in de etalage te zetten,’’ zegt Khadija boos. En dus is het schilderij nog een paar dagen blijven hangen. Inmiddels heeft ze het toch maar verwijderd. Ze is het gedoe rondom het doek meer dan zat.

Bloed spat van het gewraakte stuk canvas. Het toont gesluierde moslima’s die er potten vol van vasthouden. Daarboven is de tekst ’with our blood we pay the price for peace’ geschreven.

Khadija’s boodschap: moslims overal ter wereld, wordt wakker. “Dit is wat we iedere dag op televisie voorbij zien trekken. Iedere dag sterven onschuldige moslims in Palestina, Irak, in Afghanistan. Dat heb ik de agenten ook uitgelegd die langskwamen.’’ Van geen enkele passant van de Zaagmolendrift heeft Khadija naar eigen zeggen negatieve reacties op het werk gehad. Ze begrijpt dan ook niet zo goed waar de politie zich zorgen om maakt. ,,Moslims begrijpen dit.’’

Er zijn 8 reacties

 1. Youssef
  03 mei 2007 om 09:27 uur.

  Ik vind het opzich geen goede werk van haar, het slaat gewoon nergens op. Maar dat ik erover boos wod absoluut niet, in tegendeel lach ik erom. Laat iedereen doen en zeggen wat ik hij wil zolang hij mij rechten ook niet schendt.
  Islam= Peace voor diegenen die het nog steeds niet kunnen begrijpen.

 2. hassanhasson
  03 mei 2007 om 12:51 uur.

  Natuurlijk heeft ze gelijk; moslims worden onderdrukt en vermoord en deinzen er niet voor terug om te terugvechten voor een beetje vrede.’
  ze wordt monddood gemaakt en wel door de politie.

 3. anouk
  03 mei 2007 om 03:01 uur.

  hij een moslim geloof ik er niks van:o

 4. kano
  03 mei 2007 om 03:42 uur.

  ze heeft wel gelijk er worden dagelijks moslims over de hele wereld vermoord in irak palestina afganistan enz. wij moslims moeten wakker worden voordat het te laat is

 5. Trab
  03 mei 2007 om 08:04 uur.

  Zelfs president Karzai erkent dat er teveel onschuldige burgerslachtoffers vallen in Afganistan door de buitenlandse militairen! Ik hoor er verder niks over…………..is toch goedkope moslimbloed……….

 6. Abdelilah
  03 mei 2007 om 08:38 uur.

  Het bloed van de Moslims is de goedkoopst van de hele wereld. Wij worden met duizenden tegelijk vermoord, overal in de wereld: Palestina, Irak, Libanon, Afghanistan, Somalië, Tsjetsjenië …
  En wij mogen dat niet eens zeggen … Ze willen niet herinnerd worden aan de misdaden die ze tegen ons plegen. Ze zijn bang dat ze (misschien)last van hun geweten zouden krijgen.

  Bedankt mevrouw Zola dat u dat tentoongesteld hebt. Jammer dat het doek snel is verwijderd

 7. monador
  03 mei 2007 om 10:10 uur.

  ze heeft zeker gelijk

 8. ilyas
  06 mei 2007 om 02:20 uur.

  Behalve nr. 1: Youssef, heeft denk ik iedereen de boodschap begrepen. Mevrouw Zola Khadija gebruikt gewoon haar talent om net zoals velen een statement te maken.

  Verder zij het toch opgemerkt: hoeveel van dit soort kunstuitingen ook plaatsvinden, de islamitische wereld slaapt ‘rustig’ door en wordt iedere dag weer met een steeds flinker wordende kater wakker.

Plaats je reactie