MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse dag i.v.m. bevrijdingsdag

04 mei 2007 | in Geloof | 1 Reactie

bevrijdingsdagIn Edam vieren christenen en moslims samen bevrijdingsdag. Daar organiseert Kerkgemeente Edam samen met de Stichting ‘Op Weg naar de Toekomst’ een Marokkaanse dag. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met de religie en cultuur van de Marokkaanse Edammers. Bezoekers worden in de Grote Kerk ontvangen met dadels en melk, die symbool staan voor vruchtbaarheid en reinheid.

Rondom het koor van de kerk liggen grote tapijten, waargasten mee kunnen doen aan een traditionele theeceremonie. De organisatie hoopt dat Nederlanders en Marokkanen daar tot een goed gesprek komen over gemeenschappelijke uitdagingen en wederzijdse irritaties.

Bijzonder is de aanwezigheid van de Negaffa, die de kunst van henna versieringen beheerst. De gasten kunnen ter plaatse een versiering laten aanbrengen op hun hand. De Marokkaanse dag is niet compleet zonder religieuze inbreng. Tijdens de Salat Almaghred of Gebed na zonsondergang worden bezoekers uitgenodigd om getuige te zijn van een kort avondgebed. Imam Mhamed Elkhamlichi zal tijdens deze Salat voorgaan. Voorafgaand zal ds. Engele Wijnsma iets vertellen over de achtergronden van deze dag en de overeenkomsten tussen Christendom en Islam. In de loop van de avond servert men Marokkaanse CousCous. De avond wordt afgesloten met zowel traditionele muziek als hedendaagse klanken met een Marokkaanse beat.

Er is 1 reactie

  1. skery_vanuit_marocco
    04 mei 2007 om 04:45 uur.

    hebben die marokkanen niks te doen ofzo ?
    opeens willen ze marokkaanse soldaten herdenken jajaj het zal sinds 1945 aan het vergaderen

Plaats je reactie