MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen superieur in Casablanca

04 mei 2007 | in Sport | Reageer

marathonDe halve marathon van Casablanca is dit jaar zowel bij de mannen als de vrouwen gewonnen door Marokkanen. Bij de mannen ontstond er al snel een kopgroep bestaande uit 13 atleten. In de kopgroep bevonden zich de grote favorieten: de atleten uit Kenia, David Rutoh en Yacob Yator, de Libiër Ali Mabrouk El Zaid en de Marokkaan Karim Mabchour. Verrassende outsider was de latere winnaar Brahim Beloua. Hij won de wedstrijd solo in 1h.02.10. De andere Marokkaanse atleet Mabchour klopte de Libiër Mabrouk in de sprint en werd zo tweede.

Bij de dames was Asmae Legzaoui, ex wereldrecordhoudster op de 10 km, superieur en won de wedstrijd in 1h.13.21. Wafae Frikech finishte als tweede en de Franse Zahia Dahmani volgde als derde.

De halve marathon van Casablanca telde 8000 deelnemers. De angst voor terrorisme was volgens de Hardloopkrant voelbaar op de straten van de economische hoofdstad van Marokko. Opmerkelijk was de aanwezigheid van grote aantallen agenten van de veiligheidsdiensten.

Plaats je reactie