MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bewaking van herdenkingskransen in A’dam

05 mei 2007 | in Maatschappij | 5 Reacties

dodenherdenking De kransen die vrijdagavond tijdens de dodenherdenking werden neergelegd bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam, worden ’s nachts binnengehaald. Zaterdagochtend zullen ze terug worden geplaatst bij het monument en zullen toezichthouders of buurtvaders ze een week lang bewaken. Dat liet een woordvoerder van de gemeente Amsterdam vrijdag weten.

Ook bij enkele herdenkingsplaatsen in andere Amsterdamse stadsdelen halen toezichthouders de kransen ’s nachts binnen of zullen ze die bewaken. De gemeente wil met die veiligheidsmaatregelen vandalisme voorkomen. Dat naar aanleiding van incidenten die de afgelopen jaren plaatsvonden waarbij kransen en bloemen werden vernield.

In 2003 voetbalden Marokkaanse jongeren in stadsdeel De Baarsjes met herdenkingskransen.

Er zijn 5 reacties

 1. skery_vanuit_marocco
  05 mei 2007 om 01:14 uur.

  tuurlijk marokkaanse soldaten hebben voor nederland gevocht maar nooit herdacht pot verwijt ketel

 2. Henk -Rotterdam
  05 mei 2007 om 02:14 uur.

  Skerry,
  Inderdaad vochten er ook Marokkaanse soldaten mee met de bevrijding van Nederland, deze soldaten waren ingedeeld bij het Franse garnizoen dat meedeed om Europa te bevrijden.
  Dat men deze militaire na afloop niet heeft begraven in hun geboorteland of op een ereveld bij de geallieere militairen is het gevolg van de onbekendheid en het wegzetten van andere bevolkingsgeroepen aan datgene wat men toen nog steeds superieur achtte.
  De gekleurde soldaten van het bevrijdingsleger van de VS werden ook gewoon beschouwd als ondermensen.
  De hand en tand van het koloniale was nog volop aanwezig en men beschouwde het “blanke ras”als superieur. ( nu nog steeds bij bepaalde figuren)
  Toch hebben deze mensen het hoogste offer gebracht voor de bevrijding van ons land.
  Derhalve was het ook niet meer als normaal geweest als zij bij de grote herdenkingen waren geeerd op de wijze zoals andere zijn en worden gedaan.
  Pas sedert enige jaren is er bekendheid in deze zaak en wordt er aandacht aan besteed,toch is dat nog niet voldoende,zeker niet gelet op de banden die Nederland al 400 jaar met Marokko heeft
  Ik heb de zaak ook weleens aangekaart maar kreeg geen respons ook niet uit de Marokkaanse gelederen.
  Het zou goed zijn dat men er nu eens goed bij gaat stilstaan en bij de herdenking van 2008 deze mensen een ereplaats geeft.
  Ik ben ze dankbaar voor hun taak en offer ,waardoor wij in vrijheid tesamen leven en heeft niemand ,wie hij ook zij, het recht om met herdenkingen aangebrachte bloemstukken te vernielen of monumenten te bekladden,daar grief je niet alleen de nabestaanden mee maar schendt je ook de grafrust van degene die dat hoge offer hebben gebracht.
  Skerry,ik hoop dat je dit wel met me eens bent.
  Groeten en geniet van de zon daar.
  Henk_ Rotterdam

 3. skery_vanuit_marocco
  06 mei 2007 om 01:16 uur.

  henk-rotterdam

  grooste gedeelte ben ik mee eens weet je wat ook is de rechte hand van hitler is door marokkaanse soldaat gepakt maar daar hoor je ook niks over
  maarja weet je gelukkig ben ik nu in marocco lees beter kan het echt henk wat ook mijn advies aan marokkanen pak je koffers en wegwezen uit nederland
  henk prettige leven verder in nederland tussen zombies -ik leef met je mee 😉

 4. Henk -Rotterdam
  06 mei 2007 om 11:27 uur.

  Skerry,
  Als het te gek wordt in dit land ga in ook wel in Marokko wonen

 5. kano
  06 mei 2007 om 08:06 uur.

  he skerry ben je voor altijd teruggekeerd naar marokko, en wat voor werk doe je daar en is het daar leuk, want ik ben ook van plan om naar marokko terug te keren, en sorry voor deze vragen,

  de groetjes

Plaats je reactie