MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko rolt netwerk al-Qaeda op

06 mei 2007 | in Marokko | Reageer

Casablanca 2003De Marokkaanse politie heeft een netwerk opgerold dat strijders rekruteerde voor de Noord-Afrikaanse afdeling van al-Qaeda. Agenten pakten in de nacht van zaterdag op zondag in een reeks steden twintig verdachten op. Dat meldt het persbureau MAP. De groep stuurde volgens een bron bij de politie vrijwilligers naar trainingskampen in Algerije. De organisatie al-Qaeda in de islamitische Maghreb opereert oorspronkelijk vanuit het buurland.

De meeste arrestanten, die allen Marokkaans zijn, werden opgepakt in het centraal gelegen Fes en in het noordelijke Nador, aan de Middellandse Zee. De verdachten zochten volgens het Algemeen Dagblad ook vrijwilligers voor de strijd tegen het Amerikaanse leger in Irak.

Plaats je reactie