MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nieuwe CD: Maghreb Jazz Guitar

12 mei 2007 | in Marokko, Muziek | Reageer

Maghreb jazzDe virtuose gitarist Jan Wouter Oostenrijk ontwikkelde in de afgelopen jaren een vernieuwende stijl die je zou kunnen omschrijven als Maghreb jazz of JazzMarock. Met zijn eigen live formatie timmert JWO tegenwoordig hard aan de weg, tevens is hij regelmatig te horen als gastsolist bij Marokkaanse bands van Nederlandse bodem.

Ook internationaal is JWO niet onopgemerkt is gebleven. Zo heeft de band succesvolle tournees afgelegd in Marokko met concerten op de grote festivals van Marrakech,Casablanca en Rabbat, speelde JWO in de Sudanese hoofdstad Khartoum met de bekende Sudanese zangers Alkably en Amal Anour en speelde hij met Gnawa specialist Majid Bekkas in Rabbat.

Tevens participeerde JWO in het culturele programma aanbod van Nederland/ Marokko 2005 afgelopen seizoen, zowel in Nederland als in Marokko. In november is de band te horen op de modeshows van Salima Abdel Wahab in Zwitserland-Basel. In het najaar van 2006 komt zijn 3e solo CD uit “Maghreb Jazz Guitar” gevolgd door een Nederlandse tour in 2007.

Meer info en muziek op myspace.com/janwouteroostenrijk

Plaats je reactie