MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Habiba eindelijk begraven

17 mei 2007 | in Maatschappij | 2 Reacties

Habiba YaakoubiHet lichaam van Habiba is na drie maanden eindelijk begraven, en wel op een islamitische begraafplaats in Rotterdam. De 34-jarige Marokkaanse agente uit Vlaardingen werd gisteren door haar familie begraven. Eerst werd haar lichaam naar de Rotterdamse Annasr-moskee in Delfshaven gebracht, waar een paar honderd moskeegangers voor Habiba hebben gebeden. Daarna werd Habiba op een islamitische begraafplaats begraven.

Haar politiecollega’s, vrienden en voormalig echtgenoot, die drie maanden lang een juridische strijd voerde om haar lichaam te laten cremeren, waren niet bij de sobere plechtigheid aanwezig. Habiba’s Marokkaanse familie was volgens het Algemeen Dagblad wel massaal uit Brabant naar Rotterdam afgereisd om haar de laatste eer te bewijzen.

,,We zitten er allemaal doorheen,’’ zegt een van haar broers vermoeid. Door alle juridische processen van de afgelopen maanden heeft niemand nog de tijd gehad om na te denken over een grafsteen voor de overledene. ,,Die gaan we binnenkort kopen. We hebben geen moment de tijd gehad om te rouwen en haar uitvaart te regelen. Zodra we dachten dat het voorbij was, werden we weer geconfronteerd met een volgend probleem. Van alles is er geprobeerd om te voorkomen dat we onze zus konden begraven. Moge god ze vergeven.’’

Er zijn 2 reacties

 1. khalil
  17 mei 2007 om 05:31 uur.

  Eind goed al goed,kunnen haar familieleden eindelijk die rust krijgen die ze verdienden em met het rouwproces beginnen.

 2. moessie
  17 mei 2007 om 07:02 uur.

  Ze moeten die zogenaamde vriendje lkker cremeren….mongool ….zeggen dat die dame dat zelf wilde en de boel vervalsen etc opknopen zulke mensen.

  Arme familieleden, lijkt mij vreselijk om zo iets mee te maken

  Sterkte en ben erg blij dat jullie hebbe ngekregen wat je toekomt.

Plaats je reactie