MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Frankrijk krijgt eerste allochtone minister

18 mei 2007 | in Overheid | 27 Reacties

Rachida DatiWat in Nederland nooit zal lukken, krijgt Frankrijk wel voor elkaar. Rachida Dati is de eerste allochtone minister van Frankrijk. De vrouw van Marokkaans-Algerijnse komaf gaat als minister van Justitie werken.

Volgens president Nicolas Sarkozy is Dati een schoolvoorbeeld van de door hem nagestreefde integratie van buitenlanders. Dat schrijft de Telegraaf.

Dati werd in 1965 geboren in een achterstandswijk van Chalon-sur-Saône. Zij is het tweede van de twaalf kinderen van een Marokkaanse metselaar en een Algerijnse analfabete. Van haar moeder krijgt zij mee dat zij haar best moet doen op school om iets te bereiken in het leven.

Er zijn 27 reacties

 1. Studente
  18 mei 2007 om 12:25 uur.

  You go girl.. ja inderdaad dit zal zkr niet zo snel in NL lukken.

 2. Mark
  18 mei 2007 om 12:38 uur.

  Vreemd bericht, volgens mij is Sarko zelf een “allochtoon”, en waarom zou dit in NL onmogelijk zijn, zie onze Staatssecretarissen,, waarom wordt toch elke keer weer allochtoon=moslim=marokkaan gezien.
  Jammer dit is zeer bevooroordeeld gedacht.

 3. samir
  18 mei 2007 om 01:22 uur.

  sarkozy is ook een alochtoon toch.of ben je alleen een allochtoon als je wortels in afrika liggen.
  zij tenminste in frankrijk geboren,maar sarkozy niet.

 4. mhamed
  18 mei 2007 om 01:48 uur.

  het is wel knap dat iemand zo die functie kan krijgen.maar wat kan zij nou doen voor de mensen die juist haar nodig hebben…..NIKS want de joden zitten er achter.sarkozy!!!!!!!!!!

 5. azrou
  18 mei 2007 om 02:18 uur.

  Niet intrappen …… Rachida is niet meer dat een poppetje in handen van Sarkozy, een concurent van de racistische politicus Jean-Marie Le Pen. De racistische standpunten van Sarkozy ten aanzien van migranten, voornamelijk Noord-Afrikanen, zijn algeem bekend. Sarkozy is en groot gevaar voor de toekomst van migranten in Frankrijk. “Onze” Rachida wil lekker scoren en haar poltieke carriere veilig stellen…….
  nogmaals trap niet in. Pim fortuyn had ook een Marokkaanse kandidaat (schoonheidsspecialist of beter gezegd neggafa) op zijn lijst. De Marokkaanse Chraibi zat ook in de kamer als VVDér. HIj probeerde 4 jaar lang alles te doen om zijn baas Bolkstein te imiteren.
  groet,
  Azrou

 6. hassanhasson
  18 mei 2007 om 05:02 uur.

  Nederland is te klein en fascistoïde en heeft geleidelijk haar schoonheid verloren met de opkomst van Pim en zijn one issue partij, theo, verdonk, wilders, leo de winter, de rijke Ayan, de mislukte perzische tapijt….

  ik zou willen dat het oude nederland terug komt.

 7. Henk-Rotterdam
  18 mei 2007 om 05:53 uur.

  Het meest schunnige vond ik de opmerking van Chirac of hoe die vent ook heten mag,dat nu hij met een zakkenvullende staatsuitkering voor de rest van zijn leven is opgerot,hij zich ging inzetten voor het verbeteren van de verstandhoudingen tussen de verschillende culturen in Franrijk.
  Dat had die zakkenwasser tijdens zijn tijd als President moeten doen,maar toen lulde die lamstraal anders,en wat er nu zit is geen haar beter.
  Tijdens de opstand in Parijs noemde hij de mensen “vuil tuig”en zegt nu President van alle Fransen te willen zijn.
  Ze zijn allemaal hetzelfde, dat is nu gewoon tuig van de richel en niks anders.

 8. kano
  18 mei 2007 om 06:16 uur.

  in belgie heb je ook een vrouwelijke minister van marokkaanse afkomst (minister van s.z) uit brussel, in het verleden had je ook een.

 9. kano
  18 mei 2007 om 06:19 uur.

  sarkozy is een grote vriend van marokko, hij gaat de polissario en de algerijnen een lesje leren

 10. el ma3rib
  18 mei 2007 om 08:12 uur.

  en voor de mensen die het begrip allochtoon niet kennen een allochtoon ben je als je ouders in een niet westers land zijn geboren dus als je nou in spanje ofzo bent geboren ben je een buitenlander maar geen allochtoon

 11. outmazirt
  18 mei 2007 om 08:52 uur.

  wij hebben hier ok onze aboutaleb en ons albayrak! toch!
  bij de volgende kabinet worden ze zeker wel minsters!!!!
  stap voor stap!

 12. Sgoontje
  18 mei 2007 om 09:44 uur.

  hahah azrou moest ff lachuh

 13. Ya3rob
  18 mei 2007 om 11:15 uur.

  Sarkozy de zoon van een migrant Hongaarse jood. De verdediger van de grote kapitaal en vriend van Bush en “Israel”. Hoe kun je iets goeds van hem verwachten? De socialisten hebben Bernard Kouchner (oprichter van Artsen Zonder Grenzen) uit de partij gezet omdat hij heeft geaccepteerd minister van Buitenlandse Zaken van deze Sarkozy te zijn. Rachida of Kouchner dienen alleen als vernisje om het lelijke gezicht van Sarkozy te proberen camoufleren. Door de komst van deze Sarkozy zullen de kwetsbare burgers (Arabieren en Afrikanen in het bijzonder en de armen in het algemeen) in Frankrijk nog meer onrecht en marginalisering ondergaan en de wereld wordt nog onrechtvaardiger en onveiliger.

 14. azrou
  19 mei 2007 om 01:08 uur.

  Hoi SGOONTJE …… Ik snap je reactie niet. Als je wat te vetellen hebt kom met tegenargumentatie en doe niet zo kinderachtig

 15. mustafa
  20 mei 2007 om 06:29 uur.

  Ik vraag mij gewoon af wat deze dame allemaal heeft moeten SLIKKEN om deze functie te mogen uitvoeren.

 16. batata
  20 mei 2007 om 10:08 uur.

  helemaal mee eens azrou

 17. moessie
  21 mei 2007 om 12:37 uur.

  zoethoudertje……

 18. DIE HARD AMAZIGH
  22 mei 2007 om 03:18 uur.

  @mustafa LOL

  OT: Mooie functie alleen ik sluit me aan bij de rest. Ze is een schoothondje van Sarkozy (jood)

 19. azrou
  22 mei 2007 om 11:57 uur.

  De France ministerie voor Immigratie en Nationale Identiteit gaf in een intervieuw aan dat 25.000 migranten zullen dit jaar uitgedezet worden. Het gaat hier om azilzoeker en arbeiders zonder een verblijfsvergunning (zie le Monde). Onze “Rachida” zal een grote rol spelen bij de uitvoering van dit beleid. Een Franse Verdonk met Marokkaanse/Algarijnse wortels.

 20. marijnt
  22 mei 2007 om 03:36 uur.

  Deze reacties die ik hier lees waren te verwachten. In de allochtone gemeenschap is er ontzettend veel jaloezie. Khadja arib had dat al een keer zelf verteld. En ja ik denk dat ze mee zal werken aan het beleid van sarkozy als het gaat om het uitzettend van allochtonen van waar eigenlijk die verontwaardiging. Het gaat hier om asielzoekers die helemaal niks in Frankrijk te zoeken hebben. Het zijn gelukszoekers die weigeren te integreren en niks anders dan rotzooi trappen. Verder heb je ook illegalen die mensen hebben helemaal hier niks te zoeken. Tevens heb je ook ontzettend veel allochtone jongeren die hun familie, ouders en zichzelf te schande zetten door de hele dag niks anders te doen dan rondhangen op straat, criminele gedrag en wiet roken. Ze zijn inspiratieloos, hebben geen doel in hun leven, geen vechtlust en al helemaal geen doorzettingsvermogen. Als je hun daarmee confronteert dan hebben altijd andere mensen het gedaan. Mensen zoals deze rachida die door middel van hard werken, inzet en doorzettingsvermogen wel positieve dingen bereiken worden door hun landgenoten verketterd. Ik vind dat het tijd wordt dat het roer wordt omgegooid. Dat betekend hardere aanpak van deze schoften. Desnoods dreigen met uitzetting. Kunnen ze terugkeren naar hun eigen land en plastic zakken gaan verkopen op straat.

 21. marijnt
  22 mei 2007 om 03:41 uur.

  Zij is loyaal aan Frankrijk en niet loyaal aan haar eigenschap. Frankrijk is een land waar ze ontzettend veel aan te danken heeft. Het land dat haar kansen heeft gegeven om zichzelf te ontwikkelen. Nu is het voor haar tijd om haar loyaliteit om te zetten in daden. Hierbij zal ze onderscheid maken tussen goede franse migranten en slechte franse migranten. Migranten die er een rotzooi van maken zal ze hard gaan aanpakken. Migranten die bereid zijn in te zetten voor het land en wat willen maken van hun leven zal ze haar hulp aanbieden en helpen. Nogmaals ze is loyaal aan Frankrijk ze dient het belang van Frankrijk en niet het belang van haar landgenoten

 22. marijnt
  22 mei 2007 om 03:41 uur.

  Mensen die hard studeren, werken niet zeuren en goed gedragen zullen net zo ver komen als zij.

 23. marijnt
  22 mei 2007 om 03:44 uur.

  Nog een laatste oproep aan alle mensen hier. Hou op met haar bekritiseren wees niet jaloers en maak wat van je leven. Je leeft niet voor eeuwig

 24. azrou
  22 mei 2007 om 04:39 uur.

  He Marijnt,
  Je bent zeker een zieljge hondje van de racist Wilders. Je mag van mij blijven blaffen.

 25. azrou
  22 mei 2007 om 04:45 uur.

  He MARIJNT,
  Ik adviseer je om Naar ISRAIL te verhuizen. Het een geschikt land voor racisten zoals jij
  Groet,
  Azrou

 26. azrou
  22 mei 2007 om 06:06 uur.

  Het is tijd om de vuile racisten zoals MARIJNT aan te pakken en naar een heropvoedingskamp te sturen. Deze schoften moeten gaan leren dat Nederland van de jaren 60 niet meer bestaat en dat 50% van de bewoners van de grote steden van allochtone afkomst zijn. Zij moeten een inburgeringscursus gaan volgen om te leren hoe zij in een multiculturele samenleving moeten functioneren. Deze racisten vormen een grote gevaar voor de stabiliteit van ONZE Milticultueel land.

 27. Sgoontje
  23 mei 2007 om 03:22 uur.

  Azou, ga je niet groot voelen je voegt geen waarde aan met je uitlatingen die Wilders geëtaleerd zijn. Met je ‘Deze racisten vormen een groot gevaar voor onze multicultureel land’ Onzin, loop je uit te kramen. Martijn geeft ze mening, en dat je je daar niet in kan vinden moet je hem niet een hoekje duwen wat elke debiel in NL schijnt te doen.

Plaats je reactie