MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vrijspraak Guantanamo-gevangene Marokko

19 mei 2007 | in Marokko, Overheid | Reageer

JustitiaEen Marokkaan die op de Amerikaanse legerbasis Guantanamo heeft vastgezeten, is gisteren in beroep vrijgesproken door de antiterrorismerechtbank in Salé. Twee andere oud-Guantanamogevangenen kregen strafvermindering, zo werd uit gerechtelijke bron vernomen.

Mohamed Slimani werd vrijgesproken na in eerste instantie, in november 2006, vijf jaar cel te hebben gekregen voor terroristische activiteiten. Mohamed Ouâli en Najib Houssaini kregen strafvermindering van drie naar één jaar, plus elk een boete van 1000 dirham (ongeveer 100 euro).

De drie werden in februari 2005 door de Verenigde Staten overgedragen aan Marokko. Tussen 2004 en 2007 hebben de VS tien gevangenen van Guantanamo overgedragen aan de Marokkaanse autoriteiten. Vijf anderen, die de dubbele nationaliteit hadden, werden overgedragen aan Belgi‘, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje.

Plaats je reactie