MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

2 jaar eis na brandbom moskee Edam

20 mei 2007 | in Maatschappij | 2 Reacties

MolotovcocktailEen aantal jongeren, die het niet zo op Marokkanen hebben, gooide op 22 januari dit jaar een molotov-cocktail in een islamitische gebedsruimte in Edam. Er ontstond brand, maar door snel ingrijpen van de voorzitter van het gebedshuis bleef de schade beperkt.

Officier van justitie J. de Moor nam de zaak hoog op tegen twee Edamse jongeren schrijft het Noordhollands Dagblad. Hij eiste voor de rechtbank in Haarlem twee jaar celstraf tegen een twintigjarige Edammer, waarvan een half jaar voorwaardelijk en anderhalf jaar cel tegen een achttienjarige Edamse, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Een derde verdachte moet in augustus voorkomen.

Racistische motieven zouden een rol hebben gespeeld. De jongeren zeiden voor de rechters: ‘Buitenlanders zijn niet mijn beste vrienden’.

Er zijn 2 reacties

  1. moximo
    20 mei 2007 om 10:12 uur.

    en nu hopen dat ze het niet meer doen.

  2. Maghreb.NL » Blog Archive » Half jaar celstraf voor ‘laffe daad’
    18 augustus 2007 om 12:40 uur.

    […] De man kreeg de straf voor brandstichting op 22 januari in een islamitische gebedsruimte in Edam. De rechtbank wil ook dat de man zo snel mogelijk wordt behandeld in een kliniek, omdat deskundigen de kans op herhaling groot vinden. […]

Plaats je reactie