MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Atalantajongeren op Dunyafestival

29 mei 2007 | in Marokko | Reageer

Vlinderjacht in MarokkoHet afgelopen weekendeinde presenteerden de atalantajongeren zich tijdens het Dunyafestival in Rotterdam. Hier vertelden zij het publiek over hun reis en hun activiteiten om het milieubewustzijn bij leeftijdsgenoten te vergroten. In een rap hebben zij zich ook uitgesproken tegen politici die hen onterecht afschilderden als criminele hangjeugd die gesubsidieerd op vakantie mocht.

Tijdens hun verblijf in Marokko hebben de jongeren de natuur en de mogelijkheden voor ecotoerisme in Nador onderzocht. De bevindingen van deze reis staan in een boekje dat kan worden gelezen als een reisgidsje voor toeristen die buiten de gebaande paden op vakantie willen. De eerste exemplaren van het boekje werden overhandigd aan vertegenwoordigers van de ’alternatieve’ reisorganisaties Baobab en SNP. Deze zien veel mogelijkheden voor ecotoerisme naar Nador. ,,Dat is mooi want de mensen in Nador krijgen hiermee een bron van inkomsten maar óók een reden om de natuur te beschermen,” zegt atalantadeelneemster Deborah Flantua.

De komende weken gaan de jongeren volgens het Algemeen Dagblad vooral voorlichting geven aan leeftijdgenoten. Jamal: ,,Ik kom zelf uit een streek in Marokko waar het nu dor en droog is. Maar mijn opa weet dat het er vroeger groen was. Dat zijn dus de effecten van klimaatverandering.’’

Plaats je reactie