MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse voor Engels gerecht

31 mei 2007 | in Maatschappij | 2 Reacties

Bouchra El H.De 24-jarige Bouchra El H. uit Zutphen staat samen met haar echtgenoot voor het gerecht in Engeland. In het proces tegen de twee heeft de openbaar aanklager de jury verteld dat er volgens justitie geen enkele twijfel bestaat over de “bloedstollende intenties” van het tweetal.

Hij was vastbesloten om zich op te offeren als Jihad-strijder. Zij wist ervan, verzweeg het en moedigde hem juist aan. Het meest belastend bewijs tegen Bouchra el H. was een veelbesproken brief. Gericht aan haar echtgenoot, en met de hand in het Engels geschreven, meldt het NOS Journaal. Enkele fragmenten daaruit:

Het moment is gekomen dat jij en ik gescheiden zullen raken omwille van Allah. Ik ben zeer trots op jou, mijn echtgenoot dat Allah jou de kans heeft gegeven om een strijder te worden. Jij hebt mijn steun. Laat Satan je niet beïnvloeden.

Jihad is nu verplicht, help je broeders. I wenste dat ik met je mee kon gaan, Ik wenste dat ik kon meedoen.Als ik niet kan volgen, dan zal ik onze zoon in de voetstappen van zijn vader sturen. I bid tot Allah om ons te herenigen. Houd je intenties oprecht.

De brief werd gevonden in de bagage van het echtpaar, dat een jaar geleden op Luton Airport werd aangehouden. In de koffers werd ook een externe harde schrijf gevonden, waarop een handleiding stond voor het bouwen en gebruiken van een mortierraket, zoals Hamas die in het Midden Oosten gebruikt. Ook een gebruiksaanwijzing voor explosieven meldt het Journaal.

Er zijn 2 reacties

  1. batata
    31 mei 2007 om 07:28 uur.

    wou hij nou een aanslag plegen in engeland of wou hij naar palestina

  2. Maghreb.NL » Blog Archive » Marokkaanse vrijgesproken in Londen
    14 juli 2007 om 12:07 uur.

    […] De 24-jarige vrouw was aangeklaagd omdat ze had nagelaten de politie te informeren over de plannen van haar man voor een terreurdaad. Zo schreef ze dat ze trots is dat Allah haar man de kans gaf als martelaar te sterven. Dat was fictie, zei ze in haar verweer. […]

Plaats je reactie