MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Opening en 2e rondetafel Troc Art in Rabat

09 juni 2007 | in Kunst | Reageer

tweede rondetafel Troc Art in RabatOp vrijdag 15 juni 2007 opent in de hoofdstad van Marokko, Rabat, het tweede deel van Troc Art, een initiatief van Stichting Upstream en de Fondation ONA in Marokko. De expositie in Rabat duurt tot 6 augustus 2007. Dhr. Rachid Slimi, Président de la Fondation ONA, zal de officiële opening verrichten.

Troc Art omvat naast een kunsttentoonstelling ook een aantal ronde-tafelgesprekken. Op 15 juni is het onderwerp ‘de relatie tussen cultuur en economie’. Troc Art wil een structurele uitwisseling op cultureel én economisch gebied tussen Nederland en Marokko bewerkstelligen. De ontmoeting tussen Nederlandse kunstenaars van Marokkaanse afkomst en jonge Marokkaanse kunstenaars, tussen de Marokkaanse en Nederlandse culturele wereld en tussen kunstenaars en het bedrijfsleven staat centraal.

Voor Stichting Upstream was het belangrijk om de Nederlandse expositie Kunstmarokkanen voor deze expositie aan te vullen met werk van jonge Marokkaanse kunstenaars uit het eigen land. ‘Culturele identiteit’ blijft, net als in Nederland, het thema van de tentoonstelling, terwijl de ontmoeting en wellicht zelfs de confrontatie die de kunst uit beide landen oproept een extra dimensie toevoegt.

De kunstenaars uit Nederland, wiens (deels nieuw) werk in Marokko is te zien, zijn: Wafae Ahalouch el Keriasti, Samir Bantal, Aziz Bekkaoui, Abdellatif Benfaidoul, Amel Bouazizi, Hamid el Kanbouhi, Saïd Mahrouf en Amandine Meunier. De kunstenaars uit Marokko die speciaal voor Troc Art nieuw werk hebben gemaakt zijn: Samira Baddou, “Temps de Pose”, Hicham Benohoud, Mustapha Chafik, Mounat Charrat, Nour Eddine El Ghomari, Hasnaa Saber et Khalid Souqbi.

De tentoonstelling in Marokko wordt begeleidt door een Franstalige publicatie met essays, achtergrondinformatie van de kunstenaars en documentatie van de kunstwerken.

Plaats je reactie