MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hollandse kaasboerderij gaat proefdraaien

04 juli 2007 | in Economie, Marokko | 5 Reacties

Hollandse kaas uit MarokkoDe Hollandse kaasboerderij in het Marokkaanse dorp Jereda kan gaan proefdraaien. De spullen voor de kaasboerderij, een initiatief van Marco Kranenburg uit Nieuwerkerk aan den IJssel, zijn gearriveerd meldt Het Algemeen Dagblad.

Kranenburgs ex-zwager Montassir Menouar uit Marokko krijgt de leiding over de kaasboerderij. Menouar, die eerder stage liep bij een kaasboerderij in Stolwijk, is inmiddels in Oudja, op zestig kilometer van Jereda. Het doel is om na de zomer Hollandse kaas in Marokko te maken en te verkopen. De komende weken draait de Marokkaanse kaasmaker Menouar proef met de boerderij in Jereda. De officiële opening is 23 oktober, als de hitte voorbij is.

Er zijn 5 reacties

 1. brother
  04 juli 2007 om 12:56 uur.

  Het transport liep wel vertraging op. ,,De Marokkaanse autoriteiten wilden een heffing van 11.500 euro opleggen. Toen de Nederlandse ambassadeur zich ermee ging bemoeien, was dat snel voorbij,’’ zegt Kranenburg.

  Hmmm……heb mijn twijfels hoelang het bedrijf zich staande zal houden met die corrupte ambtenaren. Maar wens ze in ieder geval veel succes!

 2. kano
  04 juli 2007 om 10:33 uur.

  er onbreekt nog de Hollandse koeien, dan heb je pas de 100 procent de hollandse kaas

 3. mocro
  07 juli 2007 om 02:16 uur.

  hahahah prcies hollas koeien

 4. sandokan
  08 juli 2007 om 10:52 uur.

  Nou,de keren dat ik in Marokko geweest ben heb ik toch echt ook hollandse koeien gezien.Het is inderdaad wel triest dat er van die ambtenaren zijn zo een positief initiatief proberen te frustreren in plaats van het juist aan te moedigen.

 5. mo
  09 juli 2007 om 04:03 uur.

  past niet !!!

  zootje corrupten en iets mooies maken voor het land

Plaats je reactie