MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zeven ‘jihad-ronselaars’ opgepakt

07 juli 2007 | in Maatschappij | 11 Reacties

TazmamartAfgelopen jaar november heeft Justitie zeven moslims opgepakt die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het werven voor de jihad. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het bericht bevestigd tegenover Elsevier.nl dat er gisteren melding van maakte.

De verdachten, hoofdzakelijk van Marokkaanse komaf, zouden vooral hebben geronseld rond de omstreden El Tawheed-moskee in Amsterdam-West en de al even omstreden As-Soennah moskee in Den Haag. Beide islamitische gebedshuizen staan bekend als broedplaats van moslimfundamentalisten. De Amsterdamse El Tawheed kwam onder meer in opspraak omdat er radicale boeken werden verkocht waarin werd opgeroepen homo’s van hoge gebouwen te gooien.

Tegen één verdachte is de zaak geseponeerd. De overige verdachten staan binnenkort voor de rechter wegens het ronselen voor de jihad. Een aantal verdachten is in afwachting van die rechtszaak vrijgelaten. Op het werven voor ‘vreemde krijgsdienst of gewapende strijd’ staat volgens artikel 205 van het Wetboek van Strafrecht een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar.

Er zijn 11 reacties

 1. Good Girls
  07 juli 2007 om 11:51 uur.

  ok 1 vraagje correct me als ik een fout bega

  Nu gaat er iemand de gevangenis in omdat ie heeft gezegt gooi homo van hoge gebouwen ok maar ik ben niet extreme ofzo

  maar het is niet gebeurt sooooo ik dacht vreedom of speech of hebben we dat niet in Nederland of geld freedom of speech alleen maar voor nederlanders en niet voor Moslims ofzo

  Het betekent als je moslim bent je hebt niet recht op freedom of speech, sommige zeggen goeie dingen sommige zeggen slechte dingen daarom heet het freedom of speech

  ik woon niet in nederland maar ik heb gehoord dat er een nederlander is in de regering ik ben ze naam kwijt hij mag de moslim mensen niet en je mag geen hoofdoek dragen en weet ik veel, waarom gaat hij niet de gevangenis in

  of hij heeft recht op FREEDOM OF SPEECH

 2. Maktab
  07 juli 2007 om 10:12 uur.

  Als ze echt plannen hadden, dan is het goed dat ze zijn opgepakt. Maar de laatste tijd geloof ik niet echt wat er beweerd wordt. Een moslim hoeft maar naar bijvoorbeeld alleen maar een foto te maken van het regeringsgebouw en hij wordt opgepakt wegens het beramen van een terroristische actie. Of iemand belt de politie en geeft zijn buurman aan omdat deze er heel verdacht uitziet (islamitsche kleding) en dan wordt ie opgepakt. Het westen is een beetje doorgeslagen.

 3. mhamed
  08 juli 2007 om 01:20 uur.

  wat je wat nou aan de hand hier is in dit ziekelijke wereld gemaakt door mensen zelf.
  wordt zoals hun ben je ok!!!!
  ben je anders dan anders kan je fataal worden!!!!!
  ISLAM heeft het altijd gedaan.

 4. azrou
  09 juli 2007 om 09:27 uur.

  Het gaat hier niet om FREEDOM OF SPEECH vriend. Het gaat om het werven van onze Marokkaanse jongens door islamitische -bandes uit het midden- oosten.

 5. Good Girls
  09 juli 2007 om 03:25 uur.

  @azrou ok ik begrijp het niet ????
  praat in makelijke taal en leg meer uit

 6. balou
  09 juli 2007 om 04:13 uur.

  precies ! deze jongens de dood insturen en 80 bruiden beloven die er echt niet zijn hoor !

 7. Henk-Rotterdam
  09 juli 2007 om 07:31 uur.

  Het gaat hier niet om de vrijheid van meningsuiting want die is niet in het gedrang in dit geval.
  Hier worden er mensen van verdacht dat ze jongeren probeerde te ronselen voor het plegen van ???????.
  Dat is wat er tot nu toe bekend is en bekend wordt gemaakt.
  Het woord is nu aan de rechter om op grond van de aangevoerde bewijzen tot een oordeel te komen.
  Het lijkt me niet haalbaar om te komen tot een veroordeling op grond van het feit om te treden in vreemde krijgsdienst,want dat is alleen als je praat over een leger dat door een staat gesteund wordt en in dienst wordt gehouden.
  In het geval van b.v de taliban of osama B.L. praten we in de termen van “vijandelijkë strijders”.
  Maar dit alles staat echt helemaal los van de vrijheid van meningsuiting.

 8. Sihem
  10 juli 2007 om 08:17 uur.

  @ good girls: Het gaat hier niet om vrijheid van meningsuiting.

  het gaat erom dat er personen zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het ronselen/ werven van jongeren voor de jihad…dit is voornamelijk gebeurd in 2 moskeeën…waarvan 1 moskee al vaker negatief in het nieuws is geweest inzake homo’s!

  Dus het stukje over homo’s is bijzaak en geeft de lezer een indruk om wat voor soort moskee het gaat!

  Ik hoop dat je het nu hebt begrepen…..mag ik vragen waar je vandaan komt (mailt)?

 9. Good Girls
  10 juli 2007 om 01:19 uur.

  @siham hoe is ie. Je hebt me vraag niet beantwoord met joodse studenten in marok, nr 31

  En waar ik vandaan kom???? ik ben Mocro lady????
  Of wou je me adress zodat je me komt opzoeken, ik woon heel ver weg somewere over the rainbow 🙂

 10. neutraal
  11 juli 2007 om 12:42 uur.

  nederland helpt haar bondgenoten in irak en afghanistan….waarom zouden de moslims hun broeders ook niet kunnen helpen?

  maar dat er in moskee soenna in dh mensen ”geronseld” worden is grote onzin….moskee tawheed zou ik niet weten

 11. maghrebi
  12 juli 2007 om 12:11 uur.

  Azrou, jouw enige zorg is jouw anti-islamitische retoriek verspreiden. Over welke islamitische bendes heb je het over? De enige bendes zijn de zionisten en de kruisvaarders die in Palestina, Irak, Afghanistan… dood en verderf zaaien en het leven van tientallen miljoenen van onze broeders in deze landen verwoest hebben en hun recht op een mensenwaardig leven ontnomen hebben, voor heden en voor de toekomst..

Plaats je reactie