MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse tandarts vaak ongekwalificeerd

11 juli 2007 | in Gezondheid | 20 Reacties

tandartsen in koffiehuizenNaar schatting 7000 tandartsen in Marokko werken zonder de juiste papieren en opleiding. Dat blijkt uit een onderzoek van de faculteit tandheelkunde van de universiteit van Casablanca meldt het ANP. Ongeveer 3700 tandartsen zijn wel bevoegd het beroep uit te oefenen.

De schatting is gebaseerd op een steekproef in de regio Essaouira. „Het werkelijke aantal kwakzalvers ligt waarschijnlijk hoger’, zegt Rachid Benjelloun, voorzitter van de Federatie van Tandartsenbonden. „In een illegale praktijk wordt de kennis vaak overgedragen op andere medewerkers of opvolgers, die dan ook weer zonder vergunning aan het werk gaan. Daarnaast zijn er tandtechnici die zelfstandig werken in plaats van samen te werken met een erkende tandarts”.

In Marokko studeren jaarlijks 160 tandheelkundigen af aan de universiteiten van Rabat en Casablanca. Gemiddeld is er één tandarts voor 10.000 mensen. De geografische spreiding is echter niet evenwichtig. Het merendeel van de tandartsen werkt in Casablanca of Rabat.

Er zijn 20 reacties

 1. casa-man
  11 juli 2007 om 07:25 uur.

  daarom hebben die rjafa altijd rotte tanden, het zou een beetje eerlijker verdeeld moeten worden vind ik

 2. maj
  11 juli 2007 om 09:46 uur.

  ” Marokkaanse tandarts vaak ongekwalificeerd ” klopt niet !. die 7000. die zijn geen tandartsen, maar tandtechnici die werken zonder verguning en geen opleiding .

 3. Maktab
  11 juli 2007 om 10:32 uur.

  Waarom moet ik nu denken aan de markten en de enge man/vrouw die daar met een tang staat om de tanden zonder verdoving te trekken 🙂
  Het is wel schandalig dat er gewoon mensen zijn die zonder een opleiding het vak van een tandarst uitvoeren.

 4. Farid
  11 juli 2007 om 11:44 uur.

  Ik ga me tot jouw niveau verlagen casa-man, ik werk in casa en weet je wat ik hier zie? alleen maar bedelaars, oplichters en rottigheid, en als die bedelaars weinig “verdienen” komen ze bij ons in de RIF om een dirham vragen.
  Salut…

 5. mhamed
  11 juli 2007 om 11:45 uur.

  casa man, beter een amazigh met zijn rotte tanden dan een stinkede dief uit casa.

 6. hulandiyya
  11 juli 2007 om 04:14 uur.

  Salam MAJ, Bij die 7000 zitten zowel tandtechniekers die voor tandarts spelen als tandartsen die uberhaupt geen officiele opleiding hebben, kapper-tandentrekkers en zo (zie bericht ANP, zie ook Al-Masaa) En het zijn er dus waarschijnlijk meer. Volgens eerder onderzoek gaat zo’n 70 procent naar een niet-erkende tandarts (van degenen die naar de tandarts gaan, want dat is lang niet iedereen gezien de gemiddelde koopkracht 🙁 ).

 7. mo
  11 juli 2007 om 06:28 uur.

  DIT IS EIGENLIJK EEN ZAK VAN D OEVRHEID MAAR JA DAT INTERESSERD HUN NIET
  HET ENIGE WAT HUN INTRESSEERD IS ZAKKEN VULLEN EN VERDER SLEPEN IN DIE ZOGENAAMDE PARLEMENT OF MEJLIS ENOAB

 8. kano
  12 juli 2007 om 07:01 uur.

  zeker de tanartsen die op de markten werken zn gereedschap is een tang, en trekken maar, en zn vervoer is een ezel draven maar.

 9. maj
  14 juli 2007 om 02:22 uur.

  Mo,niet mejlis enoab maar mejlis enoam .met een M .(slapend parlement)

 10. Berkany
  14 juli 2007 om 08:10 uur.

  onzin. iedere keer als ik naar marokko laat ik mijn tanden nakijken, ik betaal geen ziekenfonds hier. bv in oujda kom ik mensen die de brug doen voor weinig geld , andere nieuwe kroon bv voor de helft van helft hier en nog super kwaliteit. de mensen komen uit frankrijk nederland enz. geldt ook voor de brillen ,hier in nederland duur en niet goede kwaliteit.

 11. mhamed
  16 juli 2007 om 11:07 uur.

  marokko bestaat niet alleen uit berkane of oujda menneer!!!!

 12. fatje
  21 april 2009 om 02:31 uur.

  salaam,kent er iemand een goeie tandarts in marokko? voor een kroontje? hier in belgie heb ik nagevraagd en kwam op minstens 500 euro en naar het schijnt kost het in Marokko 100 euro,maar weet niet waar en of het wel te vertrouwen is? iemand die kan helpen? alvast bedankt

 13. moena
  22 april 2009 om 11:37 uur.

  kaza man net of jouw soort beraka uitschot die tandarts kunnen betalen al is hij bij jou om het hoekje, je zal alleen kwijlen naar die riafa en soissa mooi autos die daar staan geparkeerd En juist van die tandarts gebruik maken, en dat is met alles zo, bij de banken precies hetzelfde jullie kunnen alleen buiten wachten tot een sousie of riefie naar buiten loopt in de hoop dat hij een rial of frank naar je gooit.en die riafa jongen in melilia en Nador heb je de beste spaanse tandartsen nog dichterbij,kazaoui delkezdier het zijn de bekende jalourse opmerking omdat je soort niet aan rifie kan tippen, jullie lopen met geleende kleding om aan buiten te laten zien dat jullie wat hebben maar jullie hebben geen rial in je zak en als je die hebt dan is het van opichterij now jij joe3 li mas3a heta lgoebz, zelfs lgoebz is bij jullie op lekridie.

 14. sana
  18 april 2010 om 12:05 uur.

  heb een vraagje kennen jullie tandartsen in marokko voor Parodontologie,
  in marrakche of agadir,hier in nederland kost het 10,000 euro hun zijn gestoord

 15. anass
  18 april 2010 om 10:44 uur.

  Fatje:

  In AL Hoceima zijn goede tandartsen
  maar kost meer dan 100 euro hooor.

 16. yugharta
  17 mei 2010 om 03:33 uur.

  casa man wil je de imazighen kwetsen meskin 1 vraag aan jou toe hoe zeg je in het arabisch sleutel aub zeg het goed ik ben er zeker van dat jij geen mifta7 zegt dat jij gewoon sarrut zegt dat zegt al genoeg over jou dat jij een bastard kind bent sarrut=tmazight mifta7=arabisch aan jou nu

 17. Opa
  18 mei 2010 om 11:08 uur.

  YOGHARTA:

  JE LOOPT DRIE JAAR ACHTER MIJN VRIEND

  HAHHAHHAHAHAH

 18. yugharta
  21 mei 2010 om 03:55 uur.

  is niks a opa schrijven kost niks krijt is gratis

 19. mocro
  29 juli 2010 om 07:07 uur.

  hoeveel kost een implantaat ongeveer in marokko.

 20. nada
  12 februari 2012 om 11:36 uur.

  het enige wat wij marokanen kunnen is elkaar beledigen enz, … het wort tijd om te gaan veranderen elkaars mening accepteren helpen kijk naar turkrn bijv ..hoe ze met elkaar omgaan .

Plaats je reactie