MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Proces islamisten in Marokko uitgesteld

14 juli 2007 | in Maatschappij | Reageer

RechtbankHet proces tegen 22 islamisten, onder wie twee Belgen van Marokkaanse afkomst, voor de antiterreurrechtbank van Salé bij Rabat, is uitgesteld tot vrijdag 28 september. De advocaten trokken zich terug uit de zitting uit protest tegen de aanwezigheid van bewakingscamera’s in de gerechtszaal.

De magistraten en het parket zeiden dat het ging om bewakingscamera’s voor de veiligheid van de rechtbanken, maar volgens de verdediging is dat niet wettelijk. Ze weigerden te pleiten en verlieten de zitting.

Dat tot ongenoegen van de 22 beklaagden die op 14 juli 2006 voor het eerst voor de antiterreurrechtbank verschenen. “Wij willen dat dit proces eindigt. Wij hebben genoeg van dit toneelstuk dat sinds meer dan een jaar duurt. Wij zijn onschuldig”, aldus een van de beklaagden.

Plaats je reactie