MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vogelaar kan rekenen op steun CGI

17 juli 2007 | in Maatschappij | 2 Reacties

minister VogelaarDe achterban van het overkoepelende orgaan CGI (Contact Groep Islam) ondersteunt de zienswijze van de minister met betrekking tot de integratie van de islam in de Nederlandse samenleving. Dat meldt de organisatie in een persbericht. De politiek neemt eindelijk haar verantwoordelijkheid door in te zien dat een belangrijk deel van de bevolking niet meer genegeerd kan worden.

Terecht stelt ze dat de islam een van de grote godsdienstige stromingen in Nederland is. Het getuigt van politiek inzicht de gestadige groei van deze godsdienst niet langer te bagatelliseren. De “100 dagen” van Balkenende lV begint zijn vruchten af te werpen. Beleid over mensen maak je het best door eerst met eigen ogen te aanschouwen waar de schoen wringt. Vogelaar is verder gegaan dan de 100 dagen.

Ze bezoekt de probleemwijken en hoort de mensen aan, zodat ze weet waarover ze praat. Op haar weg om elke burger van dit land die plaats te geven, die hem toekomt, zal zij de CGI in elk geval niet langs de kantlijn vinden. De CGI roept alle islamitische verantwoordelijken van dit land op om minister Vogelaar te steunen in haar voor deze samenleving zo belangrijke streven. Verder doet de CGI een beroep op de heren Geert Wilders en Mark Rutte om hun oogkleppen af te doen.

Ook de RMMN (Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland) ondersteunt de uitspraak van minister Vogelaar ten aanzien van de existentie van de islam in Nederland. De uitspraak van de minister getuigt van veel moed. In een tijd waarin de islam ongelijk wordt behandeld in vergelijking met het jodendom en het christendom, durft zij de discussie aan te gaan over de mogelijk te vormen joods-christelijk-islamitische traditie. De RMMN betreurt het ook dat sommige politici (lees Geert Wilders en Mark Rutten) nog niet inzien dat de islamitische traditie in essentie niet veel verschilt van de joods-christelijke traditie.

Er zijn 2 reacties

 1. mhamed
  17 juli 2007 om 03:37 uur.

  heel moedig wat zo een vrouw wil bereiken vooral nu het zo moeilijk gaat met de stroming van de islam.
  hopelijk zullen er meer mensen opstaan die haar willen volgen,want erkenning is de sleutel van intergratie.

 2. Studente
  18 juli 2007 om 11:28 uur.

  Ik ben het zeker met haar eens.. je kunt deze groep niet langer meer negeren en/of in hokjes plaatsen.. de islam is de snelstgroeiende religie ter wereld.
  Vooral in Nederland gaat het razendsnel.. dus mevrouw Vogelaar heeft zkrs gelijk!

Plaats je reactie