MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Best bewaarde geheim van Marokkanen?

18 juli 2007 | in Amusement | 11 Reacties

cabaréIedereen kent de Nederlands-Marokkaanse ‘cabarés’ van horen zeggen, maar niemand is er ooit geweest. Schrijver Hassan Bahara en publicist Asis Aynan bezochten het ‘Negla Dubai Cabaré’, een Marokkaans cabaret enkele tientallen meters buiten het uitgaanscentrum van Zaandam. Zij doen verslag in een uitgebreid artikel in De Pers.

De met palmbomen beschilderde rolluiken zijn neergelaten. Pottenkijkers zijn hier niet gewenst. Feesten en drinken onder de Nederlandse Marokkanen gebeurt bij voorkeur in volstrekte anonimiteit. Op dit moment bestaan er cabarés in steden als Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Zaandam en Bussum. Ze leiden vaak een schimmig bestaan in de marge van het uitgaansleven en zijn waarschijnlijk een van de best bewaard gebleven geheimen van de Nederlandse Marokkanen.

Het Franse ‘cabaret’ is een kroeg of wijnhuis waar drank, zang en gelach hand in hand gaan. In de koloniale tijd introduceerden de Fransen deze vorm van vermaak in Marokko. Cabaret – cabaré in het Marokkaans – ontwikkelde zich al snel tot een florerende business. In elke zichzelf respecterende stad staat minimaal een cabaré. Met de komst van Marokkaanse arbeidsimmigranten naar Nederland in het midden van de jaren zestig, werden deze typische Frans-Marokkaanse uitgaansgelegenheden ook hier opgezet.

Er zijn 11 reacties

 1. good girl
  18 juli 2007 om 08:02 uur.

  Best gehouden geheim?????? I wonder why
  omdat ze weten wat ze doen is haram fi haram

  Stelletjes dombo!!!!! echt hebben ze geen schuld gevoel ofzo????

  Je kan echt plezier hebben zonder te zuipen

 2. nadia
  18 juli 2007 om 09:03 uur.

  geheim??? nou hahahah ik hoor zoveel mensen erover. het is geheim in de zin van de nederlanders wisten niet dat dit bestond in nederland.

  pfffffff

 3. Studente
  18 juli 2007 om 11:26 uur.

  Ik wist ook niet dat dit bestond hoor.. of we hier trots op moeten zijn is nog maar de vraag..?????

  Belachelijk..!

 4. ali
  18 juli 2007 om 06:23 uur.

  best bewaard geheim pfffffffff wat een domme titel.

  hoe komen ze daar nou bij en waarom plaatst maghreb dit soort waardeloze nieuwsberichten met die kop op het internet?

  Dit soort berichten zeggen veel over de kwaliteit van maghreb.nl

 5. Nihad
  18 juli 2007 om 10:26 uur.

  Pff

  Komen de Islamitische gedachtenpolitie weer, hoor.

 6. ali
  18 juli 2007 om 11:13 uur.

  Pff

  daar komen de achterlijke marokkanen weer hoor, het soort dat graag marokkanen naar beneden ziet dalen en daarop ook nog trots zijn!

  Bah, dacht dat ik dit soort in marokko heb achterlaten maar ze duiken hier ook weer op.

 7. goed
  20 juli 2007 om 01:55 uur.

  goed bewaarde stront bedoelen ze

 8. nadia
  24 juli 2007 om 09:08 uur.

  nou ze moeten er niet trots op zijn. je kan het vergelijken met een hoerentent

 9. ministrele
  02 augustus 2007 om 03:40 uur.

  Wel de enige tent waar de marokaanse macho zichzelf kan zijn !!!!!!
  Een lekkere babe op de arm, whiskey erbij….beetje swingen op de dansvloer en verder kijken naar die loosers.
  I’m a looser baby so why don’t you kill me.

 10. LoveLivingmyLife
  06 februari 2011 om 05:45 uur.

  Im sorry ik heb een cabare en om eerlijk te zijn al mijn klanten zijn heel rustig en kalm en komen om te ontspannen met hun geliefde of vriendin of vrienden om niet met zulke mensen als hier op de forum een discussie hoeven te voeren en zich zelf te kunnen zijn. zonder al die geruchten zonder al die roddels en zonder al die scheven ogen en hoofden die hun aan kijken als ze met een meisje op straat lopen.

 11. kaoutar
  12 februari 2012 om 04:09 uur.

  geheim??? he dombo het is geen geheim iedereen is welkom maar wie zoekt nou problemen hahah wayo masakiel cabare of geen cabare marokanen zijn marokanen zoals joden joden zijn masakiel problemen adioos kontelikkers

Plaats je reactie