MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jongeren Gouda voetballen in Marokko

20 juli 2007 | in Maatschappij, Sport | 2 Reacties

Jongeren Gouda voetballen in MarokkoDe Marokkaanse jeugd uit Gouda neemt in Marokko deel aan een eigen voetbaltoernooi. De Goudse welzijnsstichting Factor-G heeft elk jaar in Gouda in de vakantie voetbaltoernooien voor de jeugd. Nu komt er een in Nador, in het noorden van Marokko schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens C. Spence van Factor-G is voetbal een van de belangrijkste vrijtijdsbesteding voor Goudse jongeren en vooral Marokkaanse jongeren.

Factor-G organiseert elke jaar verschillende voetbaltoernooien en heeft verschillende voetbalteams verdeeld over de hele stad onder andere in Gouda Oost (FC Oosterwei), Kort Haarlem, Korte Akkeren, Bloemendaal en Kadebuurt. Daarnaast zijn de meeste Goudse allochtonen van Marokkaans afkomst. Deze Goudse Marokkaanse jongeren komen uit Noord Marokko met name Nador en El- Hociema.

Dat heeft Spence en een andere jongerenwerker van de welzijnsstichting, M. Talbi, op het idee gebracht eens een voetbaltoernooi te houden in Marokko zelf. De jongeren die deelnemen, voetballen niet aalleen, ze gaan ook op bezoek bij Helal Nador, een tweede divisie voetbalclub en ze bezoeken de sportorganisatie van Nador. Het toernooi is van 26 tot en met 30 juli.

Er zijn 2 reacties

 1. Maghrebie
  20 juli 2007 om 09:06 uur.

  Leuke inititiatief

 2. Henk-Rotterdam
  20 juli 2007 om 02:13 uur.

  En waarvoor gaan we dit niet eens landelijk organiseren onder de naam van de het medium Magreb?
  Waarvoor blijven we toekijken,er is genoeg te doen en de meeste van die gasten verdienen de kans.
  Er zijn toch jeugdstichtingen genoeg waar we zaken mee kunnen doen.
  Wie??????

Plaats je reactie