MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bijeenkomst ‘Ondernemen in Marokko’

02 augustus 2007 | in Economie | 3 Reacties

bijeenOndernemers nemen steeds vaker het besluit om hun kansen over de grens te grijpen. Eén van de landen die op een groeiende belangstelling mag rekenen is Marokko. Marokko is sterk in ontwikkeling en kent vele investeringsmogelijkheden.

Het merendeel van de ondernemers is niet bekend met het land, heeft moeite om op de juiste manier aan hun zakenrelaties te komen, weet niet welke wetten en regels er gelden. Zij hebben grote behoefte aan een zakelijke gids in Marokko. HIC Marokko en IntEnt kennen de weg en bieden ondernemers begeleiding van A tot Z. Ondernemers die meer willen weten over dit onderwerp kunnen langs komen op de informatiebijeenkomst “Ondernemen in Marokko” op 10 september 2007 bij de Kamer van Koophandel Rotterdam, van 15:30 – 19:00 uur.

HIC Marokko biedt het Nederlandse bedrijfsleven begeleiding bij het verkennen van de Marokkaanse markt en het vinden van de juiste Marokkaanse zakenpartner. IntEnt is er voor ondernemers in spé die een onderneming willen opzetten en daarbij volledig begeleidt willen worden. Dankzij de sterke samenwerking tussen HIC Marokko en IntEnt, zijn wij in staat om ondernemers te bedienen en vindt u hier de expertise die u nodig heeft bij het bewerken van de Marokkaanse markt.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u op de hoogte gebracht van de mogelijkheden en de onmogelijkheden in Marokko. Tevens wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als import-export en belastingwetgeving in Marokko en lichten wij de Nederlandse organisaties toe die zich met ondernemerschap in Marokko bezighouden. Op deze wijze wordt het ondernemen in Marokko transparanter. Voormalig Consul Generaal Wouter Hazelhoff Roelfzema zal ingaan op de algemene gebruiken in Marokko.

Er zijn 3 reacties

 1. mo
  02 augustus 2007 om 10:22 uur.

  Nonsens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  In Marokko kan je niet eerlijk zaken doen.

  Je moet corrupt zijn veel vrienden / kennissen in de regering zitten.
  Alles is gebaseerd op gebakken lucht. Geen perspectief geen algemene belangen, geen doelstellingen en geen structuur in het land.

  Als het lukt, is het tijdelijke zakken vullen en dan wegwezen.
  Overheid stimuleert niks en doet niks en zal ook in de toekomst niks doen
  Het is daar hopeloos

  Als ze graag het land willen helpen kunnen ze daarvoor de mensen inzetten daar .Er zijn zo veel afgestudeerde economen ervaren met genoeg potenties
  Laat die mensen iets beteken voor de ontwikkeling en de welvaart en welzijn stijgen van het land
  Nee, dat doen ze niet want alles is bedrog en zogenaamd naar de buitenwereld laten zien dat ze goed bezig zijn

  Ik trap er in ieder geval niet in
  Laat ze eerst beginne met een schoonmaak actie binnen de corrupte ambtelijke apparaat het bestuur en zorgen voor goed werkend bestuur desnoods halen ze eerlijke mensen van buiten af

  Daarna spreken we over investeringen.

 2. BROTHER
  02 augustus 2007 om 03:03 uur.

  Ondernemen in Marokko is als een kale kip terug komen naar NL, althans als je eerlijk wil ondernemen..

  Als je daar succesvol wil ondernemen moet je liegen, stelen, slijmen, steekpenningen betalen…. en alles wat god verboden heeft uit de kast halen.

 3. good girl
  02 augustus 2007 om 10:22 uur.

  hihiiihihihi 🙂 wallah jullie hebben gelijk

  Allah ie hatikoum saha

Plaats je reactie