MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jongeren niet naar Nederlandse hulpverlener

03 augustus 2007 | in Gezondheid | 3 Reacties

geestelijke gezondheid Het gebrek aan niet-Nederlandse hulpverleners in de ggz is de belangrijkste reden waarom Marokkaanse jongeren geen professionele hulp zoeken voor psychische problemen. Dat blijkt uit onderzoek van jeugdpsychiatrisch centrum De Bascule in Amsterdam. ‘Er heerst een soort wantrouwen in autochtone hulpverleners’ schrijft Zorg en Welzijn.

‘Marokkaanse jongeren zijn bang niet begrepen te worden’, zegt Jan van Driel, klinisch psycholoog, gedragstherapeut en clustermanager van de jeugdafdeling bij De Bascule. De Bascule deed onderzoek omdat het eind dit jaar wil beginnen met digitale hulpverlening voor jongeren.

De helft van de jongeren die deelnamen aan de peiling vindt dat de culturele achtergrond van hulpverleners geen effect heeft op de verleende hulp. Daarnaast wil 37 procent van de jongeren geen hulp zoeken vanwege de familie-eer. Van Driel: ‘Psychiatrie is een hekel punt in de Marokkaanse cultuur. Jongens mogen hun zwakke kant niet tonen. Meisjes moeten hun problemen oplossen met bidden. Het geloof is hun antwoord.’

Er zijn 3 reacties

 1. BROTHER
  03 augustus 2007 om 09:57 uur.

  NL hulpverleners? Ze maken het probleem alleen maar erger. Ze plaatsen ze ergens, hierdoor worden ze nog erger geisoleerd van hun gemeenschap en leren de NL vrijheid; sex, drugs and rock&roll.

  Het geloof is idd hun antwoord en niet alleen voor de meisjes maar zeker ook voor de jongens.

 2. Henk-Rotterdam
  03 augustus 2007 om 02:20 uur.

  – Klinisch psycholoog,gedragtherapeut,clustermanager,digitale hulpverlening
  en dan vinden we het raar en opmerkelijk dat deze knullen en meiden ze niet vertrouwen en dat het geen effect heeft.
  Misschien een tip?
  Weleens gedacht aan om mensen dit werk te laten doen die het emotionele van het kind begrijpen en hun cultuur begrijpen en die niet met zich zelf en hun toekomstplanning bezig zijn waarin de kinderen niet langer de pionnen zijn op het schaakbord van de digitale hulpverlener.
  Digitale hulpverlening !!!!
  Welke krankzinnige komt hier op?

 3. Nieuwslog Jeugdmaatwerk » Marokkaanse jongeren niet naar Nederlandse ggz-hulpverlener
  03 augustus 2007 om 05:20 uur.

  […] Zie verder  […]

Plaats je reactie