MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko klaagt journalist Benchemsi aan

07 augustus 2007 | in Marokko, Tijdschriften | 1 Reactie

tijdschrift NichaneHoofdredacteur Ahmed Benchemsi van de twee Marokkaanse weekbladen die in het weekend in beslag werden genomen, is gisteren aangeklaagd wegens disrespect voor de monarchie. Volgens zijn advocaat moet hij 24 augustus voorkomen.

Inmiddels werd een publicatie van een andere prominente Marokkaanse journalist voor een satirisch weekblad tegengehouden, totdat de autoriteiten het hadden ‘aangepast’. De politie heeft Benchemsi gedurende het weekend verhoord. De journalist sprak van een “algemene aanval op de pers door buitensporig geestdriftige autoriteiten”.

Benchemsi is in afwachting van zijn proces op vrije voeten.

Er is 1 reactie

  1. nisrine
    11 augustus 2007 om 09:28 uur.

    Nichane en TelQuel zijn beiden keigoede en kritische bladen.
    Marokko heeft nog een hele lange weg te gaan….

Plaats je reactie