MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Raadslid Moussa Aynan teleurgesteld

15 augustus 2007 | in Politiek | 10 Reacties

Moussa AynanHet Haarlemse PvdA-raadslid Moussa Aynan voelt zich in de steek gelaten door de landelijke top van zijn partij. Aynan werd bedreigd door moslimfundamentalisten en rechts extremisten vanwege zijn actie tegen de verplichte Arabische namenlijst van de Marokkaanse overheid. Marokkanen zijn verplicht uit deze lijst een naam voor hun kind te kiezen.

Het Haarlemse raadslid vindt deze inmenging van de Marokkaanse overheid ongewenst en wil naamsvrijheid voor kinderen. Dat leidde tot zulke extreme reacties, dat Aynan zich onder meer genoodzaakt zag het forum op zijn website te sluiten. Toen de zaak landelijke aandacht kreeg, hoopte Aynan op enige steunbetuiging vanuit de Tweede Kamer, maar die bleef uit.

Er zijn 10 reacties

 1. Mohamed
  15 augustus 2007 om 03:05 uur.

  Ocharme,…. Houdt zijn handje toch eens vast, Tweede Kamer….

  Sukkels als hij horen nergens thuis. Hoe hard ze ook hun best doen om te assimileren en te tonen dat ze ‘nederlands’ zijn, het zal niet baten. Door zulke reacties worden ze nogmaals geclasseerd door velen als ‘landverraders’ en worden ze in de eigen gemeenschap uitgekotst.

 2. mhamed
  15 augustus 2007 om 10:35 uur.

  ik ben niet met je eens mohammed.
  die man heeft een mening en hij zegt ook iets van waarheid hoor.

 3. Studente
  15 augustus 2007 om 11:37 uur.

  Ik ben het ook met hem eens.. Waarom zou je niet de vrijheid moeten krijgen om zelf de naam van je kinderen uit te kiezen.

  Dat gaat de regering niets aan!

 4. Choukri
  15 augustus 2007 om 01:58 uur.

  Die sukkel heeft gegokt en verloren.

 5. Abdel Karim
  15 augustus 2007 om 07:37 uur.

  Helemaal mee eens met mhamed

 6. Miss..
  16 augustus 2007 om 11:36 uur.

  Tjah..we zijn natuurlijk allemaal trots op onze arabische namen.

  Maarjah als jij je kind toch anders wilt noemen, heb je in Nederland, daar in feite wel recht op. Volgens de Islam, moet je je kind een Islamitische naam geven. Als je nou besluit om van de Islam af te stappen, tjah je eigen keus. Wie zijn wij om daar over te beslissen, die mensen komen zich wel tegen, bij de eindstreep.

 7. rachid
  16 augustus 2007 om 12:05 uur.

  Onze profeet Mohammed vzmh heeft ons aangeraden om onze kinderen Islmitische namen te geven. Alle islamitische namen kun je bij de Marokkaanse overheid terug vinden. Wat dus wel mag, als je aankomt met Mickeal Jackson kunnen zij deze naam niet inschrijven. Sorry zegt de Marokkaanse oerheid dan, deze soort namen schrijven we niet in, moeten zulke gasten als deze lid van PVDA of wie dan ook de marokkaanse overheid verplichten om de regels te overtreden en ongeldige naam in te schrijven.

  Het probleem ligt echter dat sommigen de weg kwijt zijn en alles wat ani Islam is mee te komen aankloppen bij Balkenende, nou succes mee maar je moet dan niet piepen als van de ander kant opmerkingen worden gemaakt, sukkel.

  Nog even, dit sommige berbers, helaas want ik ben ook een berber willen hun kinderen berberse namen gaan geven, niet islamitisch dus en niet Arabisch, zoals deze sukkel uit Haarlem. Dit soort mensen zijn anti Islam en willen niets met Islam en Arabieren te maken hebben. Dat is de reden wat achter ligt, helemaal niet de vrijheid van een naam. Dus let op voordat je iemand steunt die je straks in je rug gaat steken via omwegjes.

 8. Studente
  17 augustus 2007 om 10:32 uur.

  Rachid.. daar ben ik het niet met je mee eens. Als jij je kind pluto of zo wilt noemen dan heb je dat recht vind ik.

 9. Mohamed
  17 augustus 2007 om 07:19 uur.

  De marokkaanse overheid behoedt enkel de marokkaanse diaspora om in assimilatie te vervallen, in zoverre dat al niet het geval is. Vandaar versta ik het gebruik van die lijst.
  Waar ik wel mee eens ben is dat die namenlijst verder uitgebreid mag worden met Amazigh namen. Er staat nergens in de islam dat je enkel Arabische namen mag hebben.

 10. Studente
  20 augustus 2007 om 11:12 uur.

  Inderdaad mohammed! Het wordt meer als een identiteit gezien en een plus. Maar thats it!

Plaats je reactie