MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Voorwaarden voor succesvolle inburgering

21 augustus 2007 | in Maatschappij | 5 Reacties

integratieInburgeringsprogramma`s en de docenten die daar uitvoering aan geven, moeten rekening houden met alles wat nieuw en onbekend is voor nieuwkomers. Dat stelt Noureddine Erradi, docent maatschappijorientatie aan het Tilburgse ROC-Midden Brabant.

Erradi hoorde van cursisten aan zijn roc dat docenten te snel spraken en dat de proefwerken geen betrekking hadden op de afgesproken leerstof. Ze hadden het idee dat ze niet wisten waar ze aan toe waren en twijfelden of ze wel leerden wat ze nodig hadden. Nieuwkomers raken daardoor hun motivatie kwijt en Nederlanders klagen over allochtonen die `niet willen integreren`.

Erradi organiseerde voor 12 Nederlandse collega`s een inburgeringsreis naar Marokko. John Baselmans, een van de deelnemers, merkte dat hij verkeerd had ingeschat hoe lastig het is om je te concentreren op lesstof waar je geen enkele grip op hebt. Na een tijdje blokkeerde hij en liet hij alles maar over zich heen komen. Erradui herhaalde zijn reizen en nam ook gemeentebestuurders en ambtenaren mee.

Henk Jumelet, wethouder in Emmen namens het CDA, heeft geleerd hoe belangrijk het is om de taal te leren van het land waar je woont. Tevens ervaarde hij hoe demotiverend het is om te wachten zonder te weten wat de exacte einddatum is van elke stap in het traject meldt VNG Magazine.

Er zijn 5 reacties

 1. mocro
  21 augustus 2007 om 09:00 uur.

  waarom inburgering ik ben hier geboren die kans hadden ze allang gehad mijn het te geven. op de basisschool al

 2. mhamed
  21 augustus 2007 om 05:26 uur.

  ik haat het woord inburgering!!!!!!
  je bent zoals je doet en je doet en leeft zolas je moet.
  weg met dat gezeur over inburging.

 3. Arahma incha allah
  23 augustus 2007 om 10:52 uur.

  Inburgering is een belangrijke thema in het leven van elk indivudu, uit ons cultuur en geloof is dat een vereiste er zijn zelfs ahadiths die hiernaar refereren.
  Je kunt niet als persoon deel nemen in een maatschappij zonder in te burgen, inderdaad inburgen is een abstract begrip maar het is wel interssant om de taal en de normen en waarden van het land te kennen waar men woont en leeft.
  Arabische spreekwoord: Wie een taal van een volk beheerst is beschermd tegen alle het negatieve van dat volk.
  Ok het is bekend dat veel politici en bestuurder willen scoren op dit gebied maar als wij daarvan profiteren is het alleen maar goed,we moeten de positieve dingen van all die hesterie proberen te benutten.
  Salam Oe3laikom.

 4. Studente
  23 augustus 2007 om 12:59 uur.

  Inderdaad gewoon integreren.
  Je hoort gewoon allereerst de taal goed te kennen!

 5. thamimount
  23 augustus 2007 om 01:22 uur.

  Sallaam ou 3alaykoum Arahma,

  Ik ben het volledig met u eens.

Plaats je reactie