MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spraakmakende speelfilm uit Marokko

25 augustus 2007 | in Film | 2 Reacties

Spraakmakende speelfilm uit MarokkoVan 6 t/m 16 september vindt de 10e editie van Africa in the Picture Filmfestival plaats in Filmtheater Rialto in Amsterdam. Het festival toont films uit Afrika en van makers van Afrikaanse origine. Ook de spraakmakende speelfilm uit Marokko ‘Les Anges de Satan’ zal hier te zien zijn.

Marokko, 2003. In Casablanca worden veertien jonge hardrockmuzikanten gearresteerd. In een surrealistisch proces worden ze aangeklaagd voor satanisme en het tornen aan de grondvesten van de Islam. Ze worden veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie maanden tot één jaar. Burgers van Marokko komen in opstand om hen vrij te krijgen… Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

do 13 sept 19.15 Rialto Boven, Amsterdam
za 15 sept 19.00 Rialto Onder, Amsterdam

Er zijn 2 reacties

  1. ravinder
    28 augustus 2007 om 12:43 uur.

    over waargebeurd gesproken, exact hetzelfde is nu aan de gang in iran. luisteren naar popmuziek tijdens een concert staat blijkbaar gelijk aan satanisme. met het grootste gemak worden er ook allerlei zaken verzonnen om het ”satanisme” aannemelijk te maken. echt heel treurig. het geeft heel goed aan in wat voor gevangenis de ontwikkelde jeugd daar zit.

  2. Andy
    05 september 2007 om 11:35 uur.

    he Ravinder maar het is daar wel de wet en daar dient ieder zich aan te houde

Plaats je reactie