MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Film moet homo taboe doorbreken

30 augustus 2007 | in Maatschappij | 9 Reacties

homo’sCOC Nederland komt met een film die homoseksualiteit in etnische kring bespreekbaar moet maken. ‘Color me Bad’ gaat zaterdag in première in de Amsterdamse boksschool Xena Sports. De film vertelt over de Marokkaanse Thaiboxer Karim, die blij is met zijn aanstaande huwelijk maar wiens hart eigenlijk bij zijn trainer ligt.

De film maakt deel uit van het project Respect2Love, liet het COC woensdag weten. PvdA-Kamerlid Samira Abbos leidt na afloop van de vertoning een debat. Volgens de homobelangenorganisatie is homoseksualiteit binnen etnische groepen een groot taboe. De afgelopen tijd hadden diverse geweldsdelicten plaats tussen homoseksuelen en allochtone jongeren.

Color me Bad is geregisseerd door de Surinaamse Hesdy Lonwijk (31). Hij studeerde dit jaar af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Zijn afstudeerfilm werd uitgeroepen tot beste eindexamenfilm van 2007 en is geselecteerd voor filmfestivals in Utrecht, Cannes en München.

Er zijn 9 reacties

 1. COC Nederland
  30 augustus 2007 om 04:25 uur.

  De premiere met aansluitend het debat vindt deze zaterdag 1 september vanaf 19:00 plaats aan de van Hallstraat 52.

 2. brother
  31 augustus 2007 om 03:05 uur.

  Op zo’n rotte film zitten we echt niet te wachten.

 3. fouad
  01 september 2007 om 12:57 uur.

  kapot levenloos!!!!!!!!!!!!!!

  É coc !!! ga spele ga!!!! waar slaat dat nou weer op!!!!!!!!!!!!!

 4. good girl
  01 september 2007 om 01:08 uur.

  hebben ze weer een maroc gekozen laatste tijd zijn wij marocs vn alles,homos moordernaars, leugenaars pphhffff zijn er geen andere nationalyteiten in Nederland ofzo. Ewa safie het is geregiseerd door een surinamer kon ie geen een surinamer vinden voor een domme film.

  Wij macro’s moeten seriuos worden genomen ik weet veel van ons wilt beroemd worden maar niet op zo een wijze als je een script voor je krijgt lees het goed en als er iets in staat dat onze normen en waarden gaat beschadigen neem het niet aan, geloof me als je het niet accepteerd dan krijg je het volgende script miljoen keer better inshallah

 5. sandokan
  03 september 2007 om 12:29 uur.

  Wat zit jij nu te ijlen over normen en waarden. Het word tijd dat homofilie eens wat meer geaccepteerd word i.p.v. er op zo een achterlijke manier op te reageren.

 6. fouad
  04 september 2007 om 12:01 uur.

  e sandokan jy bent zwaar naar de klote!!!!!!!!

  ze hebben et toch over een film en niet over homofilie zelf !!!!

 7. ravinder
  04 september 2007 om 12:23 uur.

  fouad, waar gaat de film nu over… wat is de bedoeling denk je?

 8. Studente
  04 september 2007 om 01:54 uur.

  Ja heel boeiend, maar niet heus!

 9. fouad
  05 september 2007 om 11:32 uur.

  E RAvinder ik hoop voor je dat je geen homo bent !hahahah

Plaats je reactie