MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bijeenkomst over ondernemen in Marokko

10 september 2007 | in Economie | 3 Reacties

SubsidieSteeds meer Nederlandse bedrijven kiezen voor internationale expansie. Binnen Europa, maar ook ver daarbuiten. Eén van de landen die een enorme aantrekkingskracht op ondernemers uitoefent is Marokko; een land dat sterk in ontwikkeling is en ambitieuze organisaties interessante investeringsmogelijkheden biedt. Maar waar liggen precies de kansen? Wat zijn de valkuilen? En welke strategie leidt tot het beste resultaat?

Onbekendheid met wetgeving, culturele factoren en zakelijke netwerken maken het lastig om de juiste ‘entry strategy’ te formuleren. Geïnteresseerde bedrijven hebben dan ook behoefte aan een deskundige zakelijke gids. HIC Marokko en IntEnt kennen de weg in Marokko en bieden proactieve begeleiding aan, zodat de kans op succes wordt gemaximaliseerd. Maar ook de Nederlandse overheid stimuleert – door de inzet van financiële instrumenten – de export naar Marokko (PSB) en het aangaan van samenwerkingsverbanden met Marokkaanse partners (PSOM).

Om de (on)mogelijkheden helder en eenduidig in kaart te brengen organiseren HIC Marokko en IntEnt op 10 september aanstaande van 15.30 tot 19.00 uur de informatiebijeenkomst: “Ondernemen in Marokko”

Locatie: Kamer van Koophandel Rotterdam
Tijdens deze unieke bijeenkomst worden niet alleen kansen en knelpunten belicht, maar wordt ook ingegaan op import-export en belastingwetgeving in Marokko. Bovendien leren deelnemers (Nederlandse) organisaties kennen die ondernemen in Marokko bevorderen en beschikken over een direct te mobiliseren netwerk. Voormalig Consul Generaal Wouter Hazelhoff Roelfzema, die zich jarenlang met veel succes heeft ingezet om de banden tussen de beide landen te intensiveren, treedt deze middag officieel toe tot het bestuur van HIC Marokko. De heer Hazelhoff Roelfzema is persoonlijk aanwezig om vragen te beantwoorden en zijn visie op de ontwikkelingen in Marokko te geven; reden temeer om deze bijeenkomst niet te missen!

HIC Marokko en IntEnt zijn sterke partners die Nederlandse organisaties helpen om de Marokkaanse markt te verkennen, de juiste zakenrelaties te selecteren en de markt slagvaardig te betreden. Van initiële oriëntatie en handelsadviezen (HIC Marokko) tot individuele begeleiding en lokale ondersteuning (IntEnt): ons samenwerkingsverband stelt enthousiaste ondernemers in staat om blijvende successen te boeken in het prachtige en ondernemersvriendelijke Marokko!

Er zijn 3 reacties

 1. mohamed - denhaag
  10 september 2007 om 06:34 uur.

  het prachtige en ondernemersvriendelijke Marokko!

  mhhmmmmm!!!!!!!!

 2. Jamal
  11 september 2007 om 09:31 uur.

  Dag allen,

  Ik ben naar de ondernemers dag geweest en het was hoogst interessant wat zij daar te melden hadden.

  Bravo!

 3. abdel
  13 november 2007 om 06:38 uur.

  hey jamal! ik ben er niet geweest helaas – kan je eens melden wat er interessant was? thanks

Plaats je reactie