MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Niet genoeg schapen voor Offerfeest

10 september 2007 | in Maatschappij | 4 Reacties

OfferfeestIn België dreigt een tekort aan schapen voor het islamitische Offerfeest op 19 en 20 december. Blauwtong slaat zo wild om zich heen dat het aantal schapen met 115.000 à 120.000 tot een dramatisch dieptepunt is gezakt. Dat heeft de Volkskrant zondag bericht.

Een op de twee Belgische schapenkwekers heeft met de ziekte te maken. Men verwacht dat nog duizenden dieren zullen sterven. In combinatie met de verkoop van gezonde schapen tijdens de komende maanden leidt dat haast zeker tot een tekort, zeggen Europese experts.

Voor België zijn voor het Offerfeest ruim 10.000 schapen nodig. Een mogelijkheid is schapen importeren uit Senegal en Mali. Die Afrikaanse landen zitten met een overschot.

Er zijn 4 reacties

 1. Jamal
  10 september 2007 om 01:01 uur.

  Waarom sturen ze geen geld naar arme mensen in Marokko bijvoorbeeld?
  Je hoeft het niet per se een schaap te kopen als die er te weinig zijn.
  Met geld overmaking naar arme mensen in Marokko help je hun levensomstandigheden en daarnaast is het ook gunstig voor economie van Marokko. Logisch redeneren mensen!!

 2. rajaa
  10 september 2007 om 03:02 uur.

  geen probleem geld overmaken voor de armen of goeddoelen

 3. kano
  10 september 2007 om 05:57 uur.

  JAMAL ik ben volledig met je eens, er zijn gezinnen in Marokko die geen schaap kunnen kopen tijdens de slachtfeest, als we voor die armen een schaap en kleren kunnen kopen en hen en hun kinderen bij kunnen maken dan is het perfect, wij hier in Nederland eten het hele jaar flees, sommige armen in Marokko kunnen alleen van dromen.

 4. Abdel Karim
  10 september 2007 om 06:07 uur.

  geld overmaken.. prima!!, alleen moet het wel bij de juiste mensen terecht komen die het nodig hebben, en niet dat het verdwijnt bij de mannen met grote buik.

Plaats je reactie