MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

NMR feliciteert moslims met de Ramadan

13 september 2007 | in Geloof | 1 Reactie

MaghrebMagazine wenst iedereen een gelukkig, gezond en voorspoedig RamadanDe islamitische vastenmaand Ramadan is vandaag begonnen. De Nederlandse Moslim Raad (NMR) feliciteert de moslimgemeenschap met deze zegenrijke maand. De NMR streeft ernaar om als bindend element te fungeren binnen de Nederlandse samenleving. Niet alleen wanneer het gaat om moslims, maar ook wanneer het gaat om het zoeken naar verbindende elementen met andere geloofsgemeenschappen en met niet-moslims.

Voor moslims die vasten tijdens de ramadan staat het element van vergiffenis centraal. Vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en dankbetuiging aan Allah voor alles wat Hij gegeven heeft. De NMR wil in deze Ramadan vooral de aandacht vestigen op de islamitische aansporing van vergiffenis in relatie tot de medemens.

Om deze reden spreekt de NMR de wens uit dat moslims deze periode van bezinning zullen aangrijpen om nader tot elkaar én hun naasten te komen. Ook spreekt de NMR de hoop uit dat dit voorbeeld uitstraling mag vinden naar de rest van de Nederlandse samenleving.

Het begin van de islamitische vastenmaand Ramadan valt dit jaar ook samen met het joodse nieuwjaar Rosj Hasjana. Beide momenten worden op donderdag 13 september gevierd. De NMR wil vanuit haar islamitische identiteit actief de toenadering tot anderen opzoeken. Om deze reden feliciteert de NMR de joodse gemeenschap met hun nieuwjaarsfeest.

Er is 1 reactie

  1. Murniati
    14 september 2007 om 11:11 uur.

    “om nader tot elkaar én hun naasten te komen” Selamat. Ik kom uit Indonesië, bij ons is iedereen ten alle tijde welkom aan de eettafel. Helemaal met Ramadan, gelovig of niet gelovig. Ik zie die gastvrijheid niet terug bij mijn marokkaanse vriend en zijn familie.. Dit is het derde jaar dat wij samen zijn en wij (en mijn zoon) worden niet geacht mee te komen met het eten. Hij laat ons dus zonder iets thuis (wij eten uiteindelijk brood en eieren van de buren geleend) en hij gaat uitgebreid met zijn familie eten, om dan later met volle buik en dadels voor ons aan te komen zetten…
    “aansporing van vergiffenis in relatie tot de medemens”? Heb ik daarvoor mijn HBO afgemaakt om dan thuis behandeld te worden als tweede rangs burger? Ook mijn familie is hier niet blij mee. Vertel mij dan hoe wij nu dichter tot elkaar kunnen komen en vergiffenis kunnen vinden in onze hart?

Plaats je reactie