MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Amrabat eet ook niet op wedstrijd-dag

16 september 2007 | in Sport | 11 Reacties

Nordin AmrabatTrainer André Wetzel van VVV had zaterdag extra problemen om een adequate opstelling te formeren voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Liefst zes moslims in zijn selectie belijden momenteel de ramadan, waardoor hen de kracht ontbreekt negentig minuten lang voluit te gaan. Vooral de creatieve Nordin Amrabat, die de regels van zijn geloof streng naleeeft, werd gemist in de basisopstelling van VVV. Dat bericht het Algemeen Dagblad.

,,Daar kiest hij voor. In tegenstelling tot de andere vijf eet Nordin in deze vastentijd de hele dag niet en dat betekent dat hij op een dag dat we een avondwedstrijd spelen vijftien uur achter elkaar niet mag eten. Een auto rijdt ook niet zonder brandstof. Ik vind dat hij door een hele dag niet te eten geen topprestatie kan leveren en daarom heb ik hem buiten de opstelling gelaten en pas in de tweede helft in het veld gebracht”, zei Wetzel na afloop van het duel dat door zijn elftal met 3-2 verloren werd.

,,Nordin was er doodziek van dat hij niet in de basis stond, maar ik was er ook doodziek van. Maar het is de komende drie à vier weken niet anders. Hij is niet van plan enigszins soepel om te gaan met de regels. Hij is strenger voor zichzelf dan de andere vijf, die overdag wel een keer eten.”

Er zijn 11 reacties

 1. zaka-man
  16 september 2007 om 03:17 uur.

  respect

 2. Tmazight
  16 september 2007 om 04:13 uur.

  Zo hoort het Nordin Amrabet, het zijn maar 4 weken. Ik snap echter niet dat die andere 5 wel eten. Wie zouden dat zijn?

  Onze profeet Mohammed (vzmh) vasten onder de brandende woestijn zon tijdens slagvelden.

 3. studente
  16 september 2007 om 04:40 uur.

  Klasse, iemand die zich aan zijn principes houdt!

 4. Huizen !!
  16 september 2007 om 04:54 uur.

  Ik ken Nordin al mijn hele leven en het geloof is voor hem zoals vele anderen hier in Huizen een belangrijken prioriteit. Die jongen leeft voor zijn sport maar meer voor zijn geloof. Het is een jongen zonder kapsones en loopt niet met zich te koop.

 5. abdel
  16 september 2007 om 09:45 uur.

  nordin amrabat

  allah zal je voor die dagen belonen, ik heb veel respect voor die jongen, het vasten is verplicht, jammer van die andere 5.

 6. marijnt
  17 september 2007 om 10:21 uur.

  Die andere 5 eten gewoon tijdens de ramadan. De gemiste dagen halen ze later in.

 7. brother
  17 september 2007 om 12:03 uur.

  Die andere 5 eten gewoon tijdens de ramadan. De gemiste dagen halen ze later in.

  HUH? Voor elke dag 60 dagen. Niet slim.

 8. Henk-Rotterdam
  17 september 2007 om 12:24 uur.

  Triest dat men de openbaarheid heeft gezocht in deze.
  Deze trainer staat dus heel zwak in zijn schoenen en laat zien geen enkel begrip te hebben of zich te kunnen inleven in de persoonlijke levensverwachting en patroon van de medemens.
  Als hij vasten prima,zo lang hij zijn gezondheid maar niet in gevaar brengt,degene die niet willen vasten tijdens het werken is ook geen probleem als ze het maar inhalen en de juiste regels volgen.
  Maar voor de trainer kan ik geen enkel begrip opbrengen,net zo min als hij dat kan voor de medemens

 9. Maghreb.NL » Blog Archive » Amrabat kan wel wat leren van Anderlecht-speler
  18 september 2007 om 12:02 uur.

  […] VVV-revelatie Nordin Amrabat staat wissel tijdens de Ramadan. Trainer André Wetzel meent dat zijn sterspeler door het vasten te weinig brandstof heeft om te verbranden. […]

 10. youssra
  18 september 2007 om 09:50 uur.

  goedzo gzrer hvj

 11. Vosss
  20 september 2007 om 10:28 uur.

  respect vriend
  xxx

Plaats je reactie