MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Schoonmaker van het Jaar-awards uitgereikt

17 september 2007 | in Maatschappij | Reageer

Schoonmaker van het Jaar-awards De Schoonmaker van het Jaar-awards zijn dit weekend uitgereikt. De prijs? Boenen met staatssecretaris Aboutaleb en 250 euro. Hij deed het ‘vrij aardig’, vonden de professionele schoonmakers. Staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb boende vrijdag zijn eigen ministerie, onder toeziend oog van de zes beste schoonmakers van Nederland. Met succes. ‘Hij is wel een talent, ja’, lacht Wendy Welzen-Putters (29).

De grote beurt maakte deel uit van de Onzichtbare Held-trofee, de prijs voor ’s lands beste schoonmakers die door Aboutaleb werd uitgereikt. Er werden maar liefst zes winnaars gekroond, vanwege de ‘enorme diversiteit’ in de schoonmaakbranche. Een vakkundige jury had uit 200.000 schoonmakers 21 kandidaten genomineerd.

De 250 euro die met de prijs gepaard ging, werd volgens DePers door veel werkgevers verdubbeld. Een mooi bedrag. ‘Ik ga woensdag op vakantie’, zegt de 55-jarige Riet Visser. ‘Dus dat komt wel op.’

De winnaressen hopen op meer waardering voor hun nobele beroep. Bianca de Wispelaere (25): ‘Je bent ‘maar’ de schoonmaker hè, maar dat is meer dan een doekje over een tafel halen. Het is fysiek zwaar werk.’

Plaats je reactie