MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Dubbel paspoort is geen probleem’

22 september 2007 | in Maatschappij | Reageer

Dubbele nationaliteitDe dubbele nationaliteit is geen belemmering voor de integratie. Dat schrijft de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in een rapport. Volgens het adviesorgaan wordt vaak onterecht gedacht dat er één Nederlandse identiteit is. Ook inburgeringscursussen gaan daarvan uit. Maar Nederland is van oudsher divers en daarom kan van vreemdelingen niet worden verlangd dat ze een bepaalde identiteit aannemen, vindt de WRR.

De WRR stelt dat mensen uit andere culturen zich in Nederland thuis moeten kunnen voelen. Verder vindt de raad dat de media en de politiek de diversiteit meer moeten laten zien.

Plaats je reactie