MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Samenscholingsverbod op Kanaleneiland

22 september 2007 | in Overheid | 10 Reacties

Marokaanse probleemjongerenDe Utrechtse burgemeester Annie Brouwer stelt een samenscholingsverbod in op een gedeelte van Kanaleneiland-Noord. De situatie dreigt onbeheersbaar te worden. Dat bevestigt een woordvoerder van de burgemeester vrijdag naar aanleiding van het tv-programma 4 in het land. De overlast van criminele jongeren in de wijk is zo groot dat de politie in het programma zegt ‘hier geen passend antwoord op te hebben’.

Alleen als probleemkinderen al rond hun twaalfde gedwongen uit gezinnen worden gehaald en in speciale opvoedingscentra worden geplaatst, is de veiligheid in de wijk weer terug te brengen. Dat zeggen de korpschef van de politie en de burgemeester in het programma. Agenten die op straat verdachten willen oppakken, moeten daar volgens de politie nu vanaf zien omdat ze door andere jongeren worden bedreigd.

Burgemeester Brouwer trekt extra geld uit om meer agenten in te kunnen zetten in de wijk. Maar volgens de burgemeester en de politie kan de strijd niet worden gewonnen met enkel politie. Het is nog niet bekend per wanneer het verbod wordt ingevoerd, meldt de woordvoerder van de burgemeester.

Er zijn 10 reacties

 1. Henk-Rotterdam
  22 september 2007 om 01:21 uur.

  Er zijn een paar grote hoofdvragen in dit gehele verhaal.
  1.Hoe heeft het zover kunnen komen?
  2. Waarom word er nu ineens een mediale aandacht vanuit de overheid aangegegeven?
  3. Wie is er verantwoordelijk dat het zover heeft kunnen komen?

  ad1 Het heeft zover kunnen komen in mijn optiek omdat de overheid op ernstige wijze heeft gefaald in haar optreden.
  En nu moeten we de agenten op de straat niet gaan aanwijzen in deze maar het beleid dat wordt gevoerd door degene die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid in zijn of haar gemeente.
  Dat is en blijft de Burgemeester,die voldoende maatregelen tot haar beschikking heeft om de orde te kunnen herstellen en te handhaven.
  De landelijke en gemeentelijke wetgeving bied haar/hem daar voldoende mogelijheden voor.
  ad 2 De aandacht heeft veel weg en heeft heel veel te maken met het onbeschofte optreden van de leider van de PVV in zake deze kwestie.
  Maar het getuigt ook van grote lafheid van de verantwoordelijke om nu na dit optreden ineens de kwestie aan te pakken zij het weer met halfslachitige maatregelen.
  ad3 DeBGm en niemand anders is verantwoordelijk in deze zaken en het falende beleid.
  Gisteravond in het TV optreden bleek ook weer dat de korpsbeheerder en de korpschef van de politie niet bepaald het eens waren over de aanpak.
  De BGM als korpsbeheerder deed op sommige momenten zelfs of ze van veel zaken niets afwist en dat is gelul in de ruimte,want wekelijks vindt er overleg plaats met de korpschefs vande politie en elke 14 dagen zelfs driehoeks overleg net daarbij dan de Hoofd Officier van Justite.
  Dan nu gaan zitten doen of het allemaal wel weer meevalt maar moeilijk te behapstukken is en dan elkaar gaan zitten aankijken van” wat moeten we nu verder” geeft aan hoe ernstig deze lieden als verantwoordelijke hebben gefaald in hun optreden naar deze etterbakjes toe
  Allleen deze drie personenen en niemand anders zijn verantwoordelijk dat het zover heeft kunnen komen.
  Hier rest slecht 1 optreden van de landelijke overheid:
  Alle drie op staande voet ontslag wegens ernstig plichtsverzuim.
  Daarnaast het instellen van de nodige maatregelen om de etterbakjes onmiddelijk aan te pakken.
  Dat is een overheid die optreedt maar ik ben bang dat het weer pappen en nat houden wordt,grote woorden maar geeen aktie.
  Ja,als het te laat is.

 2. studente
  22 september 2007 om 03:09 uur.

  prima!

 3. dre
  22 september 2007 om 07:28 uur.

  Grappig dat hier geen enkel commentaar staat.

 4. brother
  24 september 2007 om 08:22 uur.

  Dre, ik wist niet dat je blind was..

 5. Balou
  24 september 2007 om 11:59 uur.

  Burgemeester van Utrecht is een PVDA`er pappen en nathoud politiek , koppie in het zand steken. De problemen lopen nu zo ernstig op en dreigen naar Overvecht over te slaan . Daar lopen jochies van 9 jaar met lapjes voor hun gezicht mensen te bedreigen ! Tja er ligt natuurlijk een rol van ouders hier , die doen dus weinig tot niets. Dit alles bij elkaar heeft deze excessen doen gebeuren en dreigen landelijk te worden. De Marrokkaanse gemeenschap moet ook een oproep doen ! Misschien is het beste opvoedingskampen in Marrokko gefinancierd door Nederland en deze ontspoorde knapen op z`n Marrokaans opvoeden ! Het probleem in Nederland is dat niemand iets doet , maar uiteindelijk toch iets zal moeten gebeuren want zo kan het ook niet langer ! De PVDA gedachte van het gaat wel over werkt voor geen meter want excessen waren er eind tachtige jaren al .Op kanaleneiland zie je nu gebeuren wat in mijn ogen totaal ontspoord is door de jaren heen.Politie pakt er eentje op , binnen de kortste keren staan er 50 Marrokkanen erom heen en bedreigen de agenten met de dood , die daardoor de opgepakte weer laten lopen. Dus het signaal is helemaal verkeerd.Het is inderdaad beter die hele kliek onslaan en mensen daar neer te zetten die maatregelingen treffen.
  Het bevreemd mij altijd waarom deze jongens zo agressief zijn ? waarom intregeren andere bevolkinsgroepen wel ? Leg uit ?

 6. abdulah
  25 september 2007 om 01:55 uur.

  ligt allemaal aan de media en oeverheid want ze laten ons kinderen niet op onze maneer op tevoeden je hoeft tegen je kind te schreewen en hij zegt gelijk ik bel de politie eigen schuld diiiiiiiiiiiikkkkkkkkkke buld

 7. marijnt
  25 september 2007 om 04:57 uur.

  Abdulah,

  Kind opvoeden betekent niet dat je het moet opvoeden via terreur en intimidatie. Opvoeden betekent dat je hem moet klaarstomen voor de maatschappij.

 8. marijnt
  25 september 2007 om 04:58 uur.

  In dit land hebben rechten kinderen abdulah. Het is geen marokko waar kinderen zelf door de politie in elkaar geslagen worden.

 9. Noreddin
  27 september 2007 om 01:43 uur.

  Abdullah,

  Als je kind goed opvoed dan belt hij of zei geen politie bij een geschreuuw.

 10. KANALENEILAND
  28 september 2011 om 11:49 uur.

  7 .marijnt 9 .Noreddin jullie kk moeders

Plaats je reactie