MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse jongeren negeren kritiek

28 september 2007 | in Maatschappij | 6 Reacties

jongerenMarokkaanse jongeren raken ongevoelig voor kritiek op de islam. Doodsbedreigingen op internet jegens politici of andere opiniemakers die zich negatief uitlaten over de islam, zijn dan ook nagenoeg verdwenen. En dat terwijl de haatcampagne tegen de islam van populistische politici als Wilders juist is opgevoerd.

De aandacht voor geweld en rechtvaardiging van aanslagen richt zich steeds minder op Nederland en meer op landen buiten Europa zoals Afghanistan en Irak. Daarmee is een duidelijke trendbreuk te zien vergeleken met de tijd voor de dood van Theo van Gogh. Een groeiend aantal is zeer betrokken bij het leed van moslims in het buitenland. Veruit de meeste moslimjongeren betreuren het wanneer Nederlandse militairen omkomen in Afghanistan, maar een klein deel juicht het juist toe omdat ze hen zien als bezetters. Dat concludeert drs. Martijn Koning van de Radbound Universiteit in Nijmegen na onderzoek van vijf jaar onder 253 Marokkaanse jongeren op internetfora, nieuwsgroepen en in moskeeën.

“Ze zijn erg geschrokken van de nasleep van de moord op Van Gogh”, legt De Koning uit op cq-link.com. “De gerichte bedreiging naar personen op internet is vrijwel verdwenen. Het waren er veel meer. Publicatie van het adres van ex-moslim Ehsan Jami leidde niet tot een openlijke doodsbedreiging op internet, wat eerder waarschijnlijk wel gebeurd zou zijn.”

Er zijn 6 reacties

 1. rachid
  28 september 2007 om 12:24 uur.

  de islam is de waarheid fuck die criticie waarom zou ik me druk maken als ik WEET DAT HIJ TOCH IN DE HELL BELAND, DUS IK GA MEZELF NIET GEK MAKEN, ALS NEDERLANDSE MOSLIM.

 2. said
  28 september 2007 om 11:30 uur.

  Men raakt gewend en dat is logisch. Wij worden immuun en straks gaat Wilders dat ook merken. Opeens komt hij erachter dat hij geen gevoelens meer laat losbarsten en alles keert tegen hem. Wilders moet nu wat nieuws gaan bedenken.

  Dat is juist goed. Straks gaan wij zelf kritische vragen aan onszelf stellen. Laten wij eerlijk zijn, er zijn heel veel cuturele achterlijkheid die men heeft gemixt met de Islam.

 3. marijnt
  28 september 2007 om 11:48 uur.

  Ik betreur het aantal doden onder de nederlandse militairen. Ik geloof er heilig in dat hun in afghanistan zijn om de mensen te helpen een toekomst op te bouwen. IK heb meer vertrouwen in hun dan in de amerikanen. Ik zie hun dus niet als bezetters. De afghanen zelf willen graag juist dat de nederlanders in afghanistan blijven en dat de amerikanen oprotten.

  Voor de rest juich ik toe dat de islamitische gemeenschap ongevoelig is geworden voor de kritiek op de islam

 4. Balou
  28 september 2007 om 12:02 uur.

  Het heeft helemaal niets met de islam te maken , veel jongeren misbruiken de islam en doen vervolgens alles wat de koran verbied. mijn vermoeden bestaat eerder dat ze steeds radicaler worden en iedereen die niet moslim schijnbaar te moeten omleggen.Vaak zijn ze zeer geweldadig naar niet moslims toe.

 5. zakaria
  28 september 2007 om 12:08 uur.

  Wisten jullie dat er in Marrakech een 50 jarige moskee is gesloten, omdat een buitenlander het niet prettig vond om naast een moskee te wonen.

  http://www.dailymotion.com/search/islam/video/x32cex_touriste-ferme-une-mosquee-au-maroc

 6. d
  28 september 2007 om 05:09 uur.

  De overheid heeft deze moskee gesloten, omdat een niet moslim bezwaar tegen had. Hoezo Islam niet tolerant in ieder geval toleranter dan aantal mensen in NL, al vind dit geval wel te ver gaan. Die buitenlander kan er ook voor kiezen om ergens anders in Marrakech te wonen. Maar goed, tolerantie is een goede eigenschap

Plaats je reactie