MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb spreekt het beste ABN

29 september 2007 | in Politiek | 5 Reacties

Ahmed Aboutaleb Van alle ministers en staatssecretarissen spreekt Ahmed Aboutaleb het beste ABN. Dat schrijft taalkundige Jan Stroop in het oktobernummer van Onze Taal. Volgens Stroop is het bar en boos gesteld met de uitspraak van de meeste Tweede Kamerleden en bewindslieden.

Aboutaleb spreekt volgens Stroop ‘nagenoeg ABN’ en is daarmee “een van de weinige bewindslieden die door de beugel kan. Hij spreekt beter Nederlands dan zijn collega’s met één paspoort en zeker beter dan het Kamerlid Wilders,” aldus Stoop.

In het artikel trekt Stoop fel van leer tegen met name het Poldernederlands dat de meeste landelijke politici spreken. Hij noemt dit het nieuwe “sub-ABN, met zijn ‘verlaagde’ tweeklanken: ‘Waauter’, ‘vraauwen’, ‘regenbaaien’, ‘altaaid’, ‘dichtbaai’.” Dit accent is de laatste jaren sterk in opmars, met name in de Randstad, maar ook daarbuiten, en meer bij vrouwen dan bij mannen.

Er zijn 5 reacties

 1. Saida
  29 september 2007 om 11:21 uur.

  Heel ironisch….maar eigenlijk zou er niets anders verwacht moeten worden van iemand die een dergelijke functie bekleedt ongeacht afkomst.

 2. soufian
  30 september 2007 om 08:46 uur.

  zozo saida in opspraak, misschien wordt je wel 2e beste 😀

 3. Saida
  01 oktober 2007 om 05:35 uur.

  Misschien jij ook maar dan wel op 2 na 😉

 4. benjaddibereber
  04 oktober 2007 om 03:11 uur.

  ja kan wel zijn ,maar als je goed luisterd dan legt aboutaleb heel vaak de klem-toon verkeerd hahahah,eenmaal marokaan blijf marokaan

 5. Otto Schurian
  04 oktober 2007 om 12:05 uur.

  Otto,
  Is toch prima dat hij óók nog Marokkaan blijft. Ik zelf woon bijna vijftig jaar in Nederland, voel me heel erg verbonden met dit land, maar houd nog steeds
  mijn grappig (vinden Nederlanders) Oostenrijks accent. Als je maar je best doet!

Plaats je reactie