MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

VN-gezante: sluipend racisme in Frankrijk

29 september 2007 | in Maatschappij | 6 Reacties

frankrijkFrankrijk blijft een “sluipend” racisme kennen. Minderheden worden naar “getto’s” gedreven zonder enige hoop op sociale vooruitgang. Dat heeft VN-gezante Gay McDougall vrijdag op een persconferentie gezegd, aldus het Belgische WTV.be

Na een missie van tien dagen in Frankrijk zei McDougall, die de Mensenrechtenraad van de VN een rapport moet voorleggen, dat “racisme een sluipend gevoel” is in de Franse samenleving.

“Mensen die veel hebben gewerkt, die alle spelregels hebben gerespecteerd en die eerlijk geloven in de principes van de Franse Republiek voelen zich verstrikt in stedelijke getto’s waar de werkloosheidsgraad in sommige gevallen de veertig procent kan overstijgen”. De jongeren van Marokkaanse origine “voelen zich gediscrimineerd en verworpen door een rigide concept van de Franse nationale identiteit dat hen niet ligt”, aldus de gezante van de Verenigde Naties die de “tweeslachtigheid” van de Franse politici daaromtrent ook aan de kaak stelde.

Er zijn 6 reacties

 1. huh
  06 oktober 2007 om 07:35 uur.

  Marokkaanse jongeren ? ze bedoelt zeker Algerijnse jongeren!

 2. skery_vanuit_marocco
  07 oktober 2007 om 02:23 uur.

  meeste inwoners zijn algerijnen dan pas komen marokkanen

 3. benjaddi berber
  07 oktober 2007 om 02:56 uur.

  frankrijk telt 900000 marokanen en 2 miljoen algerijnen

 4. benjaddi berber
  07 oktober 2007 om 02:57 uur.

  oja en 4miljoen afrikanen en 800000 tunesiers

 5. benjaddi berber
  07 oktober 2007 om 02:58 uur.

  en allemaal mensen uit vroegere koloniale territoria

 6. samir
  16 november 2007 om 09:01 uur.

  he vriend ik weet niet wat je komt lullen maar frankrijk heeft minimaal 2,5 miljoen marokkaanen en algerijnen ook ongeveer 3tot4 miljoen en die twee zijn een pot nat geen verschil in alles.

Plaats je reactie