MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Geen hulp voor verstandelijk gehandicapten

30 september 2007 | in Gezondheid | 6 Reacties

verstandelijk gehandicaptenVeel Marokkaanse en Turkse kinderen met een verstandelijke handicap blijven in Nederland onnodig verstoken van deskundige hulp. Niet zelden worden zij uitgehuwelijkt aan een partner uit Marokko of Turkije, waardoor het probleem slechts groter wordt. Dat zegt Aysel Disbudak, directrice van Unal Zorg, een particuliere zorginstelling in Amsterdam-West.

De directrice pleit voor een grotere openheid in eigen kring, zodat het in allochtone kringen heersende taboe op het hebben van verstandelijk beperkte kinderen kan worden verbroken. Volgens haar zouden zorgaanbidders meer bevoegdheden moeten krijgen om in te grijpen. Zo denkt ze aan een IQ-test, waarmee in een vroeg stadium kan worden vastgesteld of kinderen specialistische hulp nodig hebben.

Het komt geregeld voor dat Marokkaanse en Turkse ouders van een verstandelijk gehandicapte zoon een bruid importeren, die in Nederland tegen haar zin wordt belast met de zorg voor de haar opgedrongen echtgenoot, zegt Aysel in de Volkskrant. ‘De ouders van het meisje zijn natuurlijk heel naïef en denken dat het hun dochter wel goed zal gaan in het rijke Nederland. Ze weten niet dat hun dochter gewoon als goedkope zorgverlener aan de slag moet.’

Er zijn 6 reacties

 1. Youssef
  30 september 2007 om 04:27 uur.

  Maar ja, als dat meisje haar papieren krijgt dan gaat ze die gehndicapt verlaten en achter laten!!!
  Denken jullie dat die meisjes uit Marokko zo dom zijn dat ze niet wete wat er op hun te wachten staat?!?!?!

 2. Jamal
  01 oktober 2007 om 12:43 uur.

  Je hebt gelijk Youssef. Het is zelf in mijn buurt overkomen. De beste vriendin van mijn ma heeft een handicap kind en is getrouwd met een prachtige stevige dame uit Marokko en ja hoor die liggen nu in de scheiding.

 3. dre
  01 oktober 2007 om 05:44 uur.

  Schaamte om toe te geven dat je kinderen een handicap hebben.
  Uithuwelijken ,iemand die geestelijk gehandicapt is uithuwelijken,is gewoon misdadig zowel voor het slachtoffer als de bruidegom.

 4. M.Anders
  01 oktober 2007 om 10:41 uur.

  Subhan Allah…dat dit gebeurd…Als ik er een zou hebben zou ik het kind zoveel liefde geven dat hij/zij geen tekortkoming heeft… Het blijven engeltjes

 5. Studente
  02 oktober 2007 om 09:16 uur.

  Belachelijk..!
  Zorgen voor je kind heet dat en na je overlijden genoeg geld of iemand achterlaten om hem daarna te steunen.

  Dit noem ik niet echt liefde.. iemand anders opzadelen met je zoon/dochter die een lichamelijke beperking heeft. ;-(

 6. Meisje van 15
  20 februari 2008 om 05:54 uur.

  Wat vreselijk dat kan je togh niet maken
  mensen worden met de dagen dommer
  Subhan Allah wie doet dat ze`n kind aan :O:@
  Niet te gloven gewoon

Plaats je reactie