MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bos op bezoek in Kanaleneiland

02 oktober 2007 | in Marokko | 7 Reacties

PvdADe 27-jarige Sadek Boumenjal, getogen in Kanaleneiland, mocht gisteren minister van Financiën Wouter Bos (tevens vice-premier) gedurende twee uur rondleiden in Kanaleneiland. Aanleiding was een uitzending van Knevel en Van den Brink, in mei, waar Bos een van de hoofdgasten was meldt het Algemeen Dagblad.

Sadek zat toen in het publiek. Het programma stond in het teken van de honderd dagen durende tournee die de bewindslieden hadden gemaakt door het land voor ze echt aan de slag gingen. Sadek en Bos raakten in discussie. Sadeks stelling: van het geld dat het kabinet in probleemwijken stopt, ziet de burger weinig tot niets terug. Dat wilde Bos graag met eigen ogen zien.

De conclusie: de problemen in een wijk als Kanaleneiland zijn complexer dan ze op het eerste gezicht lijken. Sadek is in elk geval blij dat hij zijn verhaal heeft kunnen doen, Bos is een ervaring rijker. Kanaleneiland heeft nog een lange weg te gaan.

Er zijn 7 reacties

 1. Samir
  02 oktober 2007 om 01:27 uur.

  Was wel leuk dat Bos even langs kwam. Nu zien ze met eigen ogen dat kanaleneiland nog een hele lange weg te gaan heeft, helaas ! Jammer dat hij geen andere wijken in Utrecht heeft bezocht, Overvecht kon hij ook een bezoekje brengen.

 2. Balou
  03 oktober 2007 om 09:47 uur.

  Hij kwam hij zag , deed een plas en alles bleef zoals het was !

  Kortom je hoort er noooooooooooooooit meer iets van !

  Tja dat is nou de echte ouderwetse PVDA pappen en nathoud politiek ! Bah wat een looser !

 3. kano
  03 oktober 2007 om 06:22 uur.

  Ik vraag me af of er geen drugs aan de heer Bos worden aangeboden? wilt u een grammetje coock meneer Bos dan kost je € 25.00, grapje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. mos
  03 oktober 2007 om 11:45 uur.

  He Samir en jij gelooft het zeker? het is gewoon een politieke spelletje snap je net als in de Gaza-strook, eerst samescholings verbod daarna boycotten !! waar gaat het naar toe met Nederland ?en dan willen ze beweren dat je kunt integreren?noway ! zie je wel? ze houden echt geen rekening met medelanders net of de Kanaleneiland een vreemd planeet is.Zo gaat het alleen maar bergafwaarts als je geweld gaat oproepen, krijg je alleen geweld terug, je wordt gewoon met je eigen munt terugbetaald en zo is het.

 5. benjaddibereber
  04 oktober 2007 om 03:33 uur.

  zo ja meneer bos redden wat er te redden valt,en de rest flink aan hun oren trekken

 6. Henk-Rotterdam
  04 oktober 2007 om 01:32 uur.

  Bos geeft blijk van belangstelling en geeft gevolg aan een gemaakte afspraak.maar terug in Den Haag `zit` hij weer op de centen want als de minister komt om geld voor projecten is het net als onder het bewind van Zalm een keihard `NEIN`.
  Balou, het gezegde is
  Ze heffen het glas
  Ze deden een plas
  En alles bleef zoals het was.

 7. M.Anders
  05 oktober 2007 om 01:27 uur.

  het ligt bij de verstandige jongeren in kanalen eiland zelf om al deze ellende te voorkomen…Schijt hebben is geen optie…DOE HIERMEE WAT ENSTIK ER ZELF NIET IN!!!

  Wa3alaikoem Asalaam

Plaats je reactie