MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Optreden Walid Mimoun en Imetlaâ

05 oktober 2007 | in Muziek | Reageer

Walid MimounDe Nederlands-Marokkaanse band Imetlâa en singer-songwriter Walid Mimoun, de koning van het Riffijnse Chanson, gaan samen een optreden verzorgen op het Mozaiek Ramadan Festival in Rotterdam. De muziek van Walid Mimoun sleept je mee naar de nostalgie van het prachtige landschap en het alledaagse leven in het rifgebied. Hij zingt over de sociale omstandigheden en de strijd voor mensenrechten en de erkenning van de Amazigh-taal en cultuur. Walid Mimoun is en één van de belangrijke schatbewaarders van de Noord-Afrikaanse Amazigh muziektradities en is voor de groep Imetlâa een groot voorbeeld en inspirator.

De teksten van Imetlaâ gaan over sociaal-maatschappelijke onderwerpen zoals heimwee, uitzichtloosheid, vervreemding, hoop, (onbereikbare) liefde, identiteit en de positie van de vrouw. De kern van de muziekstijl is dus ook de traditionele Amazigh-muziek uit de Rifstreek. De authentieke, traditionele Amazigh-ritmes en zang worden gecombineerd met latin, rock en dance.

Imetlâa en Walid Mimoun brengen op zaterdag 6 oktober een combinatie van het repertoire van beiden.

Kosmopolis Rotterdam
Datum: 06 Oktober 2007
Tijd: 20:30 – 22:00 uur
Locatie: Lloyd Multiplein, Rotterdam

Plaats je reactie