MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vervolgrestauratie moskee van Mestassa

09 oktober 2007 | in Maatschappij | 1 Reactie

moskee van MestassaDoor de aardbeving in Noord Marokko op 24 februari 2004, werd de moskee van Mestassa ernstig beschadigd. Het Cultural Emergency Response programma van het Prins Claus Fonds bood onmiddellijke noodhulp om de moskee te redden. Dankzij de steun van de Stichting Marokko Fonds en de Nederlandse Ambassade in Rabat is de vervolgrestauratie van de moskee van Mestassa nu mogelijk.

De moskee van Mestassa, ook in gebruik als gemeenschapscentrum en school, stamt uit de Merinidentijd (1244-1465) en is een populaire versie van de bouwstijl van deze Berberdynastie. Door de aardbeving in 2004 liep de moskee grote schade op. Met 25.000 euro van het Cultural Emergency Response (CER) programma van het Prins Claus Fonds is destijds de versterking van de moskee en de meest urgente restauratie gerealiseerd.

Om de moskee van Mestassa terug te brengen naar haar oude staat en te behouden als centrum van het dorpsleven, is verder herstel echter noodzakelijk. Het Prins Claus Fonds vond de Stichting Marokko Fonds bereid met steun van de Nederlandse Ambassade in Rabat om de complete restauratie van de moskee van Mestassa te bewerkstelligen. Met 15.000 euro van het Marokko Fonds wordt een centraal plein voor de moskee aangelegd en worden de hoofdingang van de minaret en de sanitaire ruimte hersteld.

Architect Mohamed Cheikh (Al-Hoceima, Marokko) voert het project uit. Coördinatie van de werkzaamheden ligt bij het CER programma. De Nederlandse Ambassade in Rabat draagt 5.000 euro bij aan het project. De Stichting Marokko Fonds is een onafhankelijke organisatie, opgericht in 2005 met steun van de NCDO. Het Fonds beoogt projecten gericht op duurzame ontwikkeling in Marokko te steunen. Belangrijkste aandachtsgebieden van het Fonds zijn onderwijs, gezondheidszorg, schoon drinkwater, gelijke rechten, cultuur en sport.

Er is 1 reactie

 1. MoSaTi
  09 oktober 2007 om 09:46 uur.

  MoCrO_MoNtAnA@hotmail.fr
  ik ben Mosati 22 jaar
  mis al hocimaa 😀
  W E L K O M to MoSaTi 😀

Plaats je reactie